Mehevä Taatelikakku
Taatelikakku on ehdottomasti yksi joulunajan jälkiruokapöydän kestosuosikeista. Tämän reseptin kruunaa herkullinen kardemumma-suklaaganache.
Vinkki! Lisää myös vähän Meiran jauhettua pomeranssia ja inkivääriä, jos olet mausteisten kakkujen ystävä!
- Helppo
- noin 30 palaa - noin 2 litran vuoka
Ainekset:
200 g | taateleita |
2 dl | vettä |
200 g | voita |
2 | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
2 rkl | tummaa siirappia |
ripaus | suolaa |
1 tl | Meira Luomu Ceylon Kaneli |
0,5 tl | Meira jauhettua Kardemummaa |
0,5 tl | Meira jauhettua Neilikkaa |
2 tl | Meira Ruokasoodaa |
3,5 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | ranskankermaa |
2 rkl | tomusokeria |
1 tl | Meira Luomu Ceylon Kanelia |
50 g | tummaa suklaata (noin 50 % kaakaota) |
1/2 dl | kuohukermaa |
1 tl | Meira jauhettua Kardemummaa |
6 | rosmariinin oksaa |
kultaista tomuväriä |
Ohje:
- Voitele ja jauhoita kakkuvuoka huolellisesti.
- Laita taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi, anna sulaa ja sekoita.
- Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.
- Lisää muna-sokerivaahdon sekaan ranskakerma ja jauho-mausteseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla käännellen varovasti taikinaan. Sekoita vain kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.
- Nosta taatelikakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki vuoassa. Kippaa kakku ritilälle jäähtymään.
Kanelisokeri
- Sekoita keskenään sokeri ja kaneli.
- Sihtaa kakun päälle.
Kardemumma-suklaaganache
- Pilko suklaa pieneen kattilaan ja lisää kuumennettu kerma.
- Anna seistä hetken ja odota, että kerma sulattaa suklaata. Sekoita.
- Lämmitä seosta tarpeen vaatiessa, että kaikki suklaa sulaa.
- Lisää kardemumma ja nostele tai pursota jäähtynyt ganache kakun päälle.
Koristeet
- Pyörittele rosmariinin oksat tomuvärissä ja nosta kakun päälle.