Chipotle-härkäruukku

Reseptin lähetys sähköpostilla

1 kg häränlihapaistikuutioita
1 rkl Meira jauhettua paprikaa
2 tl Meira chipotle chilirouhetta
1 tl Meira oreganoa
2 rkl vehnäjauhoa
1 rkl suolaa
4 kpl sipulia kuutioituna
3 kpl valkosipulinkynsiä
6 kpl luumutomaattia kuutioituna
500 g paseerattua tomaattia
6 dl lihalientä
0,5-1 pnt tuoretta lehtipersiljaa

  1. Mausta paistikuutiot paprikajauheella, chipotlella, oreganolla ja suolalla. Lisää joukkoon myös vehnäjauho.
  2. Ruskista paistinpannulla lihat kauniin ruskeaksi ja laita lihat kattilaan.
  3. Ruskista sipuli ja valkosipuli ja lisää ne kattilaan.
  4. Huuhtele pannu vedellä (n. 1 dl) ja ota huuhdeliemi talteen. Lisää liemi tomaattien ja paseeratun tomaatin kanssa pataan. Kaada päälle lihalientä niin paljon, että lihat peittyvät. Sekoita tasaiseksi.
  5. Hauduta liedellä pienellä lämmöllä noin 2 h silloin tällöin sekoitellen tai uunissa 120 asteessa 3 h.
  6. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla ja sekoita. Tarkista maku ja tarjoile.

P.S. Meira tarjoaa laajan maustesarjan ilman lisättyä suolaa. Lisäät vain makua, et suolaa! Kaikki Meiran mausteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa.