Aniksinen metsäsieni-kesäkurpitsapikkelssi

Reseptin lähetys sähköpostilla

500 g metsäsieniä (kantarellia, suppilovahveroita, tatteja, rouskuja jne.)
500 g kesäkurpitsaa
1 rkl Meira kokonaista anista
1 rkl öljyä

Liemi:
2 dl etikkaa (10 paino-%)
1,5 dl sokeria
4 dl vettä
1 pussi Meira kasvisten ja sienten säilöntäainetta (100 g)

  1. Leikkaa sienet reiluiksi paloiksi. Hyvä tapa on repiä kantarellit ja suppilovahverot, jotta sienen oma muoto säilyy.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa puoliksi ja poista lusikalla siemenet. Leikkaa puolikkaat kuutioiksi.
  3. Laita kuumaan paistinpannuun öljyä ja lisää sieni- ja kesäkurpitsapalat kahdessa erässä. Paista kunnes neste on haihtunut pois. Lisää loppuvaiheessa mukaan anis.
  4. Laita kasvikset tölkkiin, kiehauta liemi ja kaada se päälle kunnes kasvikset peittyvät.
  5. Jäähdytä ja säilytä viileässä.

Meira säilöntätuotteilla ruokien maku säilyy tuoreena vuodenajasta toiseen.