Sirkuspikkuleivät

Reseptin lähetys sähköpostilla

Noin 40 kpl

Taikina
200 g voita
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohratärkkelystä
1 tl Meira vaniljasokeria
1 tl Meira leivinjauhetta
½ dl kuohukermaa
1 muna

Kuorrutus
1 dl tomusokeria
1 rkl limettimehua
2-3 tippaa elintarvikeväriä

Koristeluun
Meira sirkusrakeita

Täyte
marmeladia

Vatkaa huoneenlämpöisen voin joukkoon sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi rasvaseokseen. Sekoita. Lisää taikinaan kerma ja muna. Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Paina levystä pienellä pyöreällä muotilla pikkuleipiä ja paista niitä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Seoksen tulee olla jäykähköä. Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä veitsellä kuorrutetta toisen osan päälle. Ripottele pinnalle Meira sirkusrakeita ennen kuin kuorrute kovettuu.
Tähän asti voit valmistella pikkuleivät esim. edellisenä päivänä. Täytä ne kuitenkin vasta tarjoilupäivänä jotta taikina ei vety. Levitä haluamaasi marmeladia niille pikkuleiville, joilla ei ole kuorrutetta. Paina kuorrutettu ja koristeltu pikkuleipä marmeladin päälle.