Silmäleivokset

Reseptin lähetys sähköpostilla

7 kappaletta
 
Ainekset:
4 ½ Meira liivatelehteä
3 dl kevytmaitoa
3 dl kuohukermaa
¾ dl sokeria
1 rkl Meira vaniljasokeria
2 kiiviä
 
Lisäksi:
suklaata tai suklaanappeja
pakastemansikoiden lientä
 
Vuoraa pieniä, pyöreäpohjaisia kippoja tuorekelmulla. Jos astia ei ole sopivan muotoinen, pingota kelmu niin, että se ei kosketa pohjaa.
Tasoita kelmu mahdollisimman sileäksi reunoista.
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (leikkaa puolikas saksilla). Mittaa kattilaan maito, kerma ja sokerit. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Ota liedeltä ja lisää joukkoon liotetut liivatteet. Anna jäähtyä hetken aikaa välillä sekoitellen.
 
Kuori sillä välin kiivit ja leikkaa leveyssuunnassa muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta yksi kiiviviipale jokaisen kipon pohjalle. Paina viipale vielä pohjaa vasten juuri ennen kuin kaadat päälle kermaseoksen.
 
Annostele kermaseos kippoihin. Nosta jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.
 
Kumoa leivokset lautasten päälle. Laita keskelle itse tehtyjä tai valmiita suklaanappeja. Kaada lautaselle pakastemansikoiden lientä tai mansikkasosetta juuri ennen tarjoilua.
 
Vinkit:
- Valitse sopivan kovia kiivejä, koska pehmeitä kiivejä on hankala kuoria.
- Jos kiiviviipale on irronnut pohjasta hyytymisen aikana, voit asettaa ohuen viipaleen valmiin ”silmämunan” päälle.