Pähkinämunkit

Reseptin lähetys sähköpostilla

n. 30 kpl

5 dl täysmaitoa 
1 pkt tuorehiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl Meira kardemummaa, jauhettu
2-3 tl Meira ruokasuolaa
1 pss Meira hasselpähkinärouhetta (80 g)
13 dl vehnäjauhoja
220g voita sulatettuna

1 l syväpaistoöljyä

Koristeluun: 
100 g valkosuklaata sulatettuna
1 pss Meira hasselpähkinärouhetta (80 g)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää joukkoon kananmunat, sokeri, mausteet, pähkinärouhe ja puolet jauhoista. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää joukkoon loput jauhoista sekä voi. Sekoita tasaiseksi. Kohota taikina vedottomassa paikassa liinan alla, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina noin 30 osaan ja pyöritä pulliksi. Kohota pullia liinan alla uunipellillä noin 20 minuuttia. Kuumenna öljy noin 170-180 asteiseksi. Paina sormilla kohonneen pullan keskelle reikä ja pyöritä etusormien avulla reikää isommaksi. Paista munkkeja molemmin puolin noin 2 minuuttia. Nosta munkit talouspaperin päälle jäähtymään. Pursota sulatettua valkosuklaata munkkien päälle ja ripottele päälle Meiran hasselpähkinärouhetta.