Nonparellikakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Pohja:
2 munaa
sokeria
jauhoseosta (puoliksi vehnä- ja perunajauhoja)
½ tl Meira leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl maitoa
½ tl Meira vaniljasokeria

Täytteet:
3 dl vispikermaa
½ dl sokeria
100 g suomalaisia vadelmia
100 g mansikoita
100 g mustikoita
n. 1 dl vaniljakreemijauhetta

Vadelman makuinen sokerikreemi:
125 g voita tai margariinia
2 ½ tomusokeria
1 rkl vettä
1 tl Meira vaniljasokeria
1 ½ tl vadelma-aromia

Pinnalle:
2 ps (à 60 g) Meira Purppura nonparelleja

Valmista kakkutaikina ”kaikkea yhtä paljon” -periaatteella käyttäen juomalasia mittana. Riko munat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Tyhjennä sokeri kulhoon. Mittaa samaan lasiin munien verran myös jauhoseosta, johon tulee puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja. Yhdistä leivinjauhe jauhojen kanssa. Lisää munat sokerin kanssa kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita jauhoseos varoen joukkoon.
 
Voitele ja korppujauhota pieni kakkuvuoka (halkaisija 15 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Varmista kypsyys puisella tikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, kakku ei ole vielä kypsä. Irrota kakkupohja vuoasta ja anna sen jäähtyä. Leikkaa neljään osaan; ensin puoliksi ja sitten kumpikin puolikas vielä kahtia.

Valmista kostuke yhdistämällä maito ja vaniljasokeri. Mittaa kulhoon kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Jaa kermavaahto kolmeen yhtä suureen osaan. Soseuta kaikki marjat erikseen. Sekoita marjasoseista jokainen yhden kermavaahtokolmanneksen joukkoon, jotta saat kolme erimakuista täytettä, joiden värit täsmäävät nonparelleihin. Sekoita täytteiden joukkoon vaniljakreemijauhetta, kunnes täytteestä tulee sopivan jämäkkää (noin 2 – 2 ½ rkl jauhetta/täyte).

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle ensimmäinen marjatäyte. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan. Laita päällimmäiseksi neljäs pohjalevy ja kostuta sekin vaniljamaidolla. 

Tasoita reunat lastalla. Nosta kakku hetkeksi aikaa jääkaappiin, jotta täyte jämäköityy vielä lisää.

Valmista sokerikreemi. Notkista voi vatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri vähän kerrassaan. Lisää lopuksi vesi, vaniljasokeri ja vadelma-aromi. Levitä kreemi lastalla kakun pinnalle mahdollisimman tasaisesti.

Kuorruta samantien nonparelleilla, jotta pinta ei ehdi kovettua. Aseta kakku lavuaariin tarjottimen päälle, jotta nonparellit eivät sotke keittiötä ja saat kerättyä suurimman osan talteen. Ripottele nonparelleja ensin kakun päälle.

Reunoihin nonparellit saa helpoimmin tarttumaan seuraavasti: Kaada nonparelleja kämmenellesi. Laita kämmen kakkua vasten niin, että pikkurilli hipoo kakun reunaa. Anna nonparellien valua kämmenen päällä kohti kakkua. Laske kämmentä samalla reunan yläosasta kohti alareunaa. Kerää karkuteille lähteneet nonparellit tarjottimelta ja käytä ne uudelleen.

Lähde: www.kinuskikissa.fi