Naku voileipäkakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Naku voileipäkakku

Sokerisuolattu lohi
5 dl vettä
1 dl suolaa
1,5 dl sokeria
1 tl Meira maustepippuri
1 tl Meira sinapinsiemen
1 tl Meira juustokumina
3 kpl Meira laakerinlehti
500 g lohta ruodottomana 

Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi ja laita lohi liemeen maustumaan yhdeksi vuorokaudeksi.
 
Savulohimousse
300 g savulohta
2,5 dl smetanaa
½ tl suolaa
½ tl Meira valkopippuri, jauhettu
1 rkl Dijon sinappia
 
Hienonna savulohi yleiskoneella hienoksi. Vatkaa smetana kovaksi vaahdoksi. Yhdistä lohi ja smetana varovasti nuolijalla nostellen. Mausta suolalla, valkopippurilla ja Dijon sinapilla. Sekoita ja pakkaa pursotinpussiin.
 
Pikkelöidyt sinapinsiemenet
100 g Meira sinapinsiemen
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 rkl suolaa
2 dl vettä
 
Kiehauta sinapinsiemenet puhtaassa vedessä 4-5 kertaa, jotta lopputuloksesta tulee miedompi ja kitkeryys poistuu. Sekoita etikkaliemen aineet tasaiseksi. Jäähdytä sinapinsiemenet  ja lisää ne etikkaliemen joukkoon. Anna maustua vähintään vuorokausi tiiviissä purkissa. Voit myös tehdä kerralla isomman määrän ja käyttää pikkelöityjä sinapinsiemeniä esimerkiksi salaatteihin tai paahdetun lihan seuralaisena.
 
2 kpl 20 cm x 10 cm palaa mallasleipää
3 dl maitoa
3 rkl pehmeää voita voiteluun
4 retiisiä ohuina viipaleina
5 parsaa kuorittuna ja ryöpättynä
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 kpl kevätsipuli ohuina renkaina
0.5 dl majoneesia
tilliä koristeluun
 
Kostuta mallasleivät lämmitetyllä maidolla. Anna kostua rauhassa noin 30 minuuttia. Ota sokerisuolattu lohi pois liemestä ja kuivaa huolellisesti. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi. Levitä mallasleipäpohjat leivinpaperin päälle. Voitele leivät voilla. Pursota päälle savulohimoussea. Nosta sokerisuolatut lohiviipaleet savulohimoussen päälle. Koristele retiiseillä, parsannupuilla, ruohosipulilla, kevätsipulilla ja majoneesilla. Viimeistele naku voileipäkakku pikkelöidyillä sinapinsiemenillä ja tillinoksilla.​