Yrtti-valkosipuli­kasvikset ruistaikinassa

Reseptin lähetys sähköpostilla

2 kpl, 16 annosta

600 g kasviksia (porkkanaa, purjoa, kukka- ja parsakaalia)
2 rkl voita ja oliiviöljyä
Meira valkosipulista yrttimaustesekoitusta
Meira muskottipähkinää
Meira mustapippuria
suolaa
1 pkt (400 g) ruistaikinalevyjä (pakaste)

Voiteluun ja pinnalle:
sulatettua voita ja oliiviöljyä
3 rkl Meira hasselpähkinärouhetta

Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Irrota kukka- ja parsakaalin kukinnot ja leikkaa kannat ohuiksi viipaleiksi. Kuullota kasvikset paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Mausta.

Kauli taikinalevyt hieman ohuemmiksi ja leikkaa ne kahteen osaan. Aseta kaksi levyä leivinpaperin päälle uunipellille ja jaa kasvistäyte niiden päälle. Peitä täytetyt levyt lopuilla taikinalevyillä. Paina haarukalla taikinalevyjen reunat kiinni toisiinsa. Voitele pinta voisulan ja öljyn seoksella. Ripottele päälle pähkinärouhe. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa esimerkiksi pihvien kanssa.