Pähkinä-parsapiiras

Reseptin lähetys sähköpostilla

Pohja:
150 g voita
3.5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
 
Täyte:
3 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
3 dl parmesaaniraastetta
½ sitruunan kuori raastettuna
½ tl suolaa
1/3 tl Meira rouhittua mustapippuria
10 kpl vihreää tankoparsaa kuorittuna
1 pss Meira pekaanipähkinä
12 kpl kirsikkatomaatteja puolitettuina
2 kpl kevätsipulia ohuina viipaleina
lehtipersiljaa koristeluun​

Nypi voi ja vehnäjauhot sekaisin. Sekoita joukkoon vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä noin 30 minuuttia. Kauli taikina noin 5 mm paksuiseksi levyksi. Paina taikinasta noin 12 cm kokoisia kiekkoja. Voitele pienet piirasvuoat (8-10 cm) hyvin ja paina taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Paina taikinaan haarukalla muutama reikä.

Sekoita kermaviili, kananmunat, parmesaaniraaste ja sitruunankuori keskenään. Mausta massa suolalla ja mustapippurilla. Säästä 1 kpl parsaa koristeluun ja leikkaa loput parsat noin 1 cm paloiksi ja ryöppää ne kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Jäähdytä kylmän veden alla. Jätä pekaanipähkinöitä koristeluun vuokien lukumäärän verran ja leikkaa loput pekaanipähkinät veitsellä rouheeksi. Sekoita kulhossa parsanpalat, puolitetut tomaatit ja pähkinät. Annostele reilu ruokalusikallinen seosta vuokien pohjalle. Kaada päälle kermaviili-munaseosta melkein taikinan yläreunaan saakka. Paista 180 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Peitä pinnat foliolla ja paista vielä noin 6 minuuttia kunnes pohja on kypsä. Koristele piirakat pekaanipähkinöillä ja ohueksi viipaloidulla parsalla. Viimeistele lehtipersiljalla.