Bánh Xèo

Reseptin lähetys sähköpostilla

Bánh Xèo 

4:lle

Valmistusaika: 40 minuuttia

Taikina
5 dl riisijauhoa
¼ tl Meira kurkuma
½ tl Meira ruokasuolaa
3,5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa

Suolainen täyte
250 g katkarapuja
½ kpl kurkkua ohuina viipaleina
200 g mungpavun ituja
½ punasipuli ohuina suikaileina
½ pnt korianteria hienonnettuna
½ pnt minttua lehdet ruodittuna

Kastike
0,5 dl kalakastiketta
0,5 dl limemehua
0,5 dl vettä
1 rkl sokeria
1 punainen chili siemenet poistettuna ja kuutioituna
1 kevätsipuli ohuina viipaleina
¼ tl Meira chilimausteseos, ei lisättyä suolaa
½ tl Meira valkosipulijauhe

öljyä paistamiseen

Valmista taikina. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon nesteet. Voit sekoittaa taikinan sauvasekoittimella, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. 

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja anna maustua 5 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja mausta se muutamalla ruokalusikalla kastiketta. Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle öljyä ja kaada taikinaa niin paljon, että pohja juuri peittyy. Paista lettua noin 1 minuutti per puoli ja nosta lautaselle. Annostele letun väliin maukas salaattitäyte. Tarjoile kastike erikseen.

VINKKI! Voit tehdä täytteeksi myös makean täytteen suolaisen sijaan! Makeaksi täytteksi sopii esimerkiksi paistettu banaani kinuskin kera. Omenahillo ja inkivääri tai mansikat suklaakastikkeen kera toimivat myös mainiosti.