Wienin nougatpalat

Reseptin lähetys sähköpostilla

Wienin nougatpalat

25 palaa

Pohja:
75 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 ps (80 g) Meira mantelijauhetta
1 tl Meira vaniljasokeria
0,5 tl Meira leivinjauhetta

Täyte:
5 kpl (à 50 g) nougat-patukkaa (Marabou)
100 g maitosuklaata
25 g voita
2 ps (100 g) Meira mantelilastuja

Pinnalle:
Meira purppura-nonparellia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

Vuoraa reunallinen uunivuoka (18 x 18 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. (Paistamisen voi tehdä myös leivinpaperilla vuoratullapellillä.) Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Laita nougat, maitosuklaa ja voi teräskulhoon. Laske isompaan kulhoon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee tai kuumenna vesi kattilassa. Laske teräskulho kuumaan vesihauteeseen ja sekoittele, kunnes ainekset ovat sulaneet. Lisää joukkoon mantelilastut.

Levitä täyte pohjan päälle. Ravistele vuokaa, jotta pinta tasoittuu.

Ripottele pinnalle nonparelleja. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.