Mansikka-raparperijäätelökakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Mansikka-raparperijäätelökakku
 
Kakkupohjaan:
200 g mintunmakuisia täytekeksejä
75 g voita
 
Jäätelöön:
2 dl kuohukermaa
1,5 dl maitoa
1 dl sokeria
2 tl Meira vaniljasokeria
4 keltuaista
400 g mansikoita
200 g pilkottua raparperia
1 rkl sitruunanmehua
 
Koristeluun:
valkosuklaata
Meira purppura nonparelleja
 
1. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kiehauta.  
2. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokerit paksuksi vaahdoksi (vispilää nostaessa kuviot pysyvät vaahdon pinnalla). Kaada sitten muutaman minuutin ajan jäähtyneestä kerma-maitoseoksesta puolet keltuaisvaahdon joukkoon samalla kevyesti sekoittaen. Kaada koko muna-sokeri-kermaseos takaisin kattilaan jäljelle jääneeseen kerma-maitoseokseen. Kuumenna hiljalleen 82-85 -asteiseksi ja poista välittömästi levyltä. Anna jäähtyä, ja laita jääkaappiin jäähtymään heti kuin mahdollista. Jäähdytä, kunnes jääkaappikylmää, mieluiten yön yli.
3. Pilko raparperi palasiksi. Lisää kattilaan raparperi ja sitruunanmehu. Lämmitä hyvin miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Nosta raparperit myös jääkaappiin jäähtymään.
4. Valmista pohja valmiiksi. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi mikrossa ja kaada se keksimurskan joukkoon ja sekoita.
5. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksimurska vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottelemaan.
6. Seuraavana päivänä yhdistä mansikat ja raparperit ja tee niistä sauvasekoittimella tasaista.
7. Yhdistä ne jäähtyneeseen kermaseokseen.
8. Kaada jäätelökoneeseen ja aja jäätelöksi.
9. Kaada jäätelö keksimurskan päälle ja pistä pakkaseen odottamaan tarjoiluhetkeä.
10. Tarjoiluhetkellä sulata valkosuklaa. Tee siitä viiruja kakun päälle ja ripottele päälle Meira purppura nonparelleja.
11. Koristele halutessasi jäätelötötteröllä
 
tai ilman jäätelökonetta:
400 g kondensoitua maitoa
3 dl kuohukermaa
1 tl Meira vaniljasokeria
400 g mansikoita
200 g raparperia
 
Valmista kakkupohja kuten yllä.
Pilko raparperi palasiksi. Lisää kattilaan raparperi ja sitruunanmehu. Lämmitä hyvin miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Nosta raparperit myös jääkaappiin jäähtymään.
Ota mansikat sulamaan.
Yhdistä mansikat ja raparperit ja tee niistä sauvasekoittimella tasaista.
 
Mittaa kondensoitu maito ja kerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa.
 
Sekoita mansikka-raparperiseos vaahtoutuneeseen kermaan. Kaada seos keksimurskan päälle irtopohjavuokaan ja pistä pakkaseen vuorokaudeksi jähmettymään. Tarjoiluhetkellä sulata valkosuklaa. Tee siitä viiruja kakun päälle ja ripottele päälle Meira purppura nonparelleja.