Köyhät ritarit ja mausteinen mansikkahillo

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Köyhät ritarit on klassikkojälkiruoka, johon miltei jokaisella on omat valmistustapansa. Tämä jälkiruoka toimii perinteisen pannukakun tai lettujen sijaan. Köyhät ritarit valmistuvat hienosti muurikkapannulla ulkona ja mausteinen mansikkahillo tuo uuden makumaailman klassikkoherkkuun. Reseptissä voi hyödyntää päivän vanhaa ranskanleipää tai pullaa.

2 dl täysmaitoa tai mantelimaitoa
1 muna
½ tl Meira Kanelia, jauhettu
1 tl Meira Vaniljasokeria
8 viipaletta paahtoleipää
2 rkl voita

Mansikkahillo:
2 dl mansikkahilloa
½ tl Meira Inkivääriä, jauhettu
½ tl Meira Korianteria, jauhettu

2 dl vispikermaa
1 tl Meira Vaniljasokeria

Sekoita mansikkahillo sekä mausteet. Anna maustua huoneenlämmössä.

Yhdistä maito, muna sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kasta leipäviipaleet muna-maitomassaan ja paista voissa kullanruskeaksi molemmin puolin. Voit valmistaa köyhät ritarit muurikkapannulla muurinpohjalettujen tapaan tai paistinpannulla. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoile lämpimät köyhät ritarit mausteisen mansikkahillon sekä kermavaahdon kera.