Kaikki ruokakunnat ovat joka päivä saman kysymyksen edessä: mitä ruoaksi? Töiden, päiväkotien ja koulujen alkaessa kaivataan erityisesti nopeita iltaruokia. Kokosimme viiden kategorian arkiruokalistan, joka helpottaa merkittävästi arjen ruokahaasteita.  

Toinen kirjaa listan Exceliin, toinen luottaa liitutauluun – molemmilla tavoilla arkiruokaralli saa rytmiä. Keksi jokaisen otsikon eli kategorian alle teidän ruokakunnalle sopivia ruokia. Pyydä myös perheenjäseniä mukaan ruokien keksimistalkoisiin, jolloin jokainen saa mukaan myös suosikkejaan – itse listalle valittu ruoka maistuu varmasti paremmalta. Mikä on perheen suosikkipasta? Entä millaisista keitoista pidätte? Kaikki vaan listalle! 

Ja muistattehan tämän: Mitä tahansa ruokia listalle laitattekin, muistakaa varmistaa, että jääkaapissa on Meiran ketsuppia. Koko perheen suosikkiketsupit kun saavat melkein ruoan kuin ruoan maistumaan paremmalle! 

Arkiruokalista – viisi kategoriaa, lukemattomia mahdollisuuksia

Pastat ovat varmoja ratkaisuja arkiruoaksi. Jokaiselle löytyy varmasti suosikkipasta. Kokeile pastalle ainakin tomaattista jauhelihakastiketta, koko perheelle maistuvaa vegebolognesea ja kermaista kana-salviakastiketta. 

Keitot ovat täydellisiä yhden astian ruokia – ja ne maistuvat seuraavana päivänä vähintään yhtä hyvältä. Laita listalle klassikoiden lisäksi chilinen bataattikeitto, itämainen broilerikeitto, linssi-porkkanasosekeitto ja maukas kalakeitto. 

Kiusaukset ja muut uuniruoat –kategoriasta ei voi jättää pois ihanaa peltimakaronilaatikkoa eikä  kreikkalaista broilerikiusausta. Mitä muuta teidän listalle pääsee? Ehkä kokeilette maukasta kasvislasagnea? 

Riisi- ja nuudeliruoat ovat monipuolisia ja helppoja arkiruokia, jotka pelastavat nopeasti nälkäkiukulta. Arkiruokalistalle ansaitsee paikkansa kana-biryani ja nuudelikulho. 

Parhaat hävikkiruoat eli munakkaat, tortillat, täytetyt pitaleivät ja pizzat ovat mainioita ruokia silloin, kun leikkelettä, eilistä kanaa tai juustonkantoja on jääkaapissa. Herkkua tulee, vaan ei hävikkiä! 

Kurkkaa kaikki Meiran reseptit ja etsi lisää arkiruokainspiraatiota!