Hyvä kasvisruoka helppoa, täyttävää ja herkullista. Kukaan ei edes kaipaa lihaa, kun ruoka hehkuu sekä hyvää makua että oloa. Täyttävyyttä kasvisruokaan saat esimerkiksi palkokasveilla, tofulla tai lihaa muistuttaviksi tuotteiksi valmistetuilla vegeproteiineilla.  

Mausta rohkeasti

Kasvikset tykkäävät ronskistakin maustamisesta, joten voit huoletta käyttää lempimausteitasi kasvisruokaankin. Muista ainakin savustettu paprika, juustokumina ja Meiran ihanat, ilman lisättyä suolaa valmistetut mausteseokset kuten Intialainen mausteseos ja Aasialainen mausteseos 

Suosi sesonkeja

Sesonkeja suosimalla saat parhaat kasvikset edullisimmalla hinnalla. Parsa on sesongissa keväällä, joten sitä ei kannata kokata syksyllä. Syksyllä taas on kurpitsojen, juuresten ja herkullisten kotimaisten ruusukaalien vuoro. Kesällä hehkuvat esimerkiksi tomaatit ja herneet. Tutustu sesonkeihin ja ihastu uusiin kasviksiin! 

Käytä kasviksia monipuolisesti

Sesonkien mukaan kasvisten valitseminen auttaa myös syömään kasviksia monipuolisesti. Kokeile uusi kasviksia, etsi herkullisia reseptejä ja  etsi uusia suosikkeja. 

Inspiroidu Meiran kasvisruokaresepteistä

Meiran reseptisivulla on upeita kasvisruokareseptejä. Tutustu ja innostu! Kumpaakohan kokeilisit ensin: kesäkurpitsalasagnea vai helppoa tofubowlia? Myös mehevää kikherne-tomaattisalaattia kannattaa ehdottomasti kokeilla. 

Kokkaa tuttuja ruokia kasvipohjaisina

Tuttujen ruokien tuunaaminen vegeversioiksi on helpoin tapa aloittaa kasvisruokien valmistaminen. Tee vaikka makaronilaatikko jauhelihan sijaan vegejauhiksesta – muuten reseptiä ei tarvitse muuttaa. Kauppojen vegehyllyiltä löytyviä kasviproteiineja kannattaa kokeilla rohkeasti. Löydät pienin askelin taatusti uusia suosikkeja. 

Mihin vinkeistämme aiot tarttua ensimmäisenä vai otatko käyttöön kaikki viisi vinkkiä herkulliseen kasvisruokaan?