Tofun voi maustaa reseptistä riippuen joko ennen paistamista tai vasta sitten, kun paistettu tofu on rapea pinnaltaan – kummallakin tavalla tofusta saa helpolla hyvää. Mausteita kannattaa käyttää runsaasti, sillä tofu rakastaa mausteiden hehkua ja imee itseensä runsaasti makua.
Katso herkulliset tofureseptimme:
Basilikalla ja oreganolla maustettu kasvis-tofulasagne
Kurkumalla maustettu tofukas eli vegaaninen munakas
Tofu-kasvisvartaat ja satay-kastike
Tofu on aasialaisissa keittiöissä vuosituhansien ajan käytetty, soijamaidosta juoksettamalla valmistettu tuote. Kiinteä tofu on ruoanlaitossa monikäyttöisintä, ja sitä saa tavallisista ruokakaupoista. Tofu sopii monenlaisiin ruokiin wokeista salaatteihin ja riisipohjaisista bowleista keittoihin. Aasialaisten ruokien lisäksi tofu on herkullista vaikkapa meksikolaisissa ruoissa.
Mausta tofu helposti Meiran monikäyttöisillä mausteseoksilla
Kokeile maustaa tofu esimerkiksi näillä monikäyttöisillä ja vivahteikkailla mausteseoksilla. Koska mausteseoksissa ei ole lainkaan lisättyä suolaa, voit säätää suolan määrän itsellesi sopivaksi.
Aasialainen mausteseos
Intialainen mausteseos
Yrttinen kasvismauste
Sekoita mausteet öljyn kanssa ja mausta kuivattu ja pannulla paistettu tofu vastustamattoman maukkaaksi. Kurkkaa inspiraatioksi esimerkiksi Tofubowl-reseptimme. Reseptin maustettua tofua voi käyttää kulhoruoan lisäksi mainiosti myös vaikka ruokaisassa lounassalaatissa.
Kerrataan vielä, miten tofusta saa hyvää:
- Kuivaa tofupala huolellisesti joko painamalla sitä talouspaperin tai keittiöliinan välissä, kunnes tofusta ei irtoa enää nestettä.
- Murenna tofu käsin suupalan kokoisiksi paloiksi ja paista kuivalla pannulla keskilämmöllä rapeaksi.
- Lisää öljy-mausteseos ja paista vielä hetki.