Miksi kuivattu chili on yksi maailman käytetyimmistä mausteista?

Usein ajatellaan, että chili pitää käyttää tuoreena. Toki tuore chili on hyvä salsassa ja salaattien aineosana, mutta tulisuuden lisäksi muuta makua siitä ei juurikaan synny. Kuivattu chili säilyy hyvin ja pitää aromaattisuutensa pitkään, myöskään maku ei muutu säilytyksen aikana.

kuivattua ja rouhittua chiliä

Mihin kuivattua chiliä voi käyttää?

Meiran chilituoteperheeseen on nyt lisätty uusia rouheita jauheiden ja olemassa olevien rouheiden rinnalle. Rouheet sopivat hyvin ruokiin, joihin halutaan näkyvää chiliä. Nopeasti paistetut jättiravut tai perunat, joiden pinnalla näkyy maukasta chiliä, ovat hyviä esimerkkejä nykyaikaisesta ruoanlaitosta. Maun pitää näkyä!

Jauhettua chiliä käyttäessäsi hauduta sitä ensi öljyssä tai voissa, siten saat chilin aromit parhaiten esiin. Suklaakakkua tehdessäsi lisää chililastut suoraan sulatetun suklaan joukkoon – helppoa ja maukasta. Muista myös, kuivattu chili antaa mukavaa potkua kuumien juomien mausteena.

kuivattua, rouhittua ja jauhettua chiliä

Chili sopii kaikkeen ruoanlaittoon

Aikaisemmin tulisuutta haettiin maustekastikkeista, nyt halutaan aitoja tunnistettavia makuja. Jokaiseen tarpeeseen löytyy chilivaihtoehto Meiran valikoimasta. Boostaa chilillä!