Kala on herkkä maultaan. Aiemmin ajateltiin, että mausteiden tulee olla hentoja, jotta kalan oma maku nousee paremmin esiin. Nyt ruokatrendit ovat kuitenkin muuttuneet. Esimerkiksi kuha maustettiin ennen suolalla ja pippurilla, nyt joukkoon voi lisätä huoletta myös mausteista currya. Mausteet saavat maistua kuluttajan suussa. Meiralla on monia kalalle sopivia mausteita. Perinteisen suolan, pippurin ja kalamausteiden lisäksi kannattaa kokeilla esimerkiksi fenkolia, sinapinsiemeniä, valkosipulijauhetta, meiramia, inkivääriä ja savupaprikaa.

Kala maistuvaksi savupaprikalla

Meira Kalamauste Savuinen pippuri sopii kalan maustamiseen loistavasti, kun haluat lempeän savuista makua ja sopivasti mausteisuutta peittämättä kalan ominaismakua. Savuinen pippuri sisältää suurimmaksi osaksi savustettua paprikaa, mutta myös valkosipulia, mustapippuria, paprikaa, sipulia, cayennepippuria ja tilliä. Käytä mausteseosta esimerkiksi silakan maustamiseen. Silakka on maukas, edullinen ja ravintorikas pikkukala.

Silakkapihvit reseptiin pääset tästä

Pikkelöidyt sinapinsiemenet sopivat kaveriksi minkä tahansa kalaruuan kanssa

Mausteet viimeistelevät kylmät kastikkeet

Avotulella kypsennettävä loimulohi vaatii mausteita, jotka kestävät lämpöä. Niitä ovat paprikamausteet, Meiralla esimerkiksi savustettu paprika, sekä erilaiset pippurit. Loimuttamiseen saa helposti lisämakua, kun lohen pintaan leikkaa viiltoja sentin välein ja viiltoihin hierotaan kuivamausteita. Kalojen kanssa kannattaa kokeilla myös maakuoppakypsennystä. Se on perinteinen suomalainen tapa kypsentää ruokaa miedolla lämmöllä ja hitaasti hauduttaen. Kypsennä maakuopassa esimerkiksi kokonainen lahna. Mausta kala sisältä suomustamisen jälkeen suolalla, pippurilla, sinapinsiemenillä ja fenkolilla. Kääri kala useilla leivinpaperi- ja foliokerroksilla ja kypsennä maakuopassa hiilloksen keskellä parin tunnin ajan.

Viimeistele kesän kevyet kalaherkut kastikkeilla. Helpoimmat ja nopeimmat kastikkeet valmistellaan hyvissä ajoin ennen syömistä ja tarjoillaan kylmänä. Kermaviili- ja majoneesipohjaisissa kastikkeissa voi käyttää monipuolisesti erilaisia Meiran mausteita ja pähkinöitä. Pienen hauskan lisän kalakastikkeisiin saa villiyrteillä. Poimi kastikkeen sekaan luonnosta esimerkiksi villisipulia, karhunlaukkaa ja nokkosia.

Kokeile Meiran uusia kalamausteita, joihin ei ole lisätty suolaa

Kuhaceviche

Uunihaudutettu haukifilee

Lohiteriyaki

Savulohibowl

Lue lisää kalan valmistamisesta:

Kokonaisen kalan valmistaminen