Nämä vinkit löytyvät myös IGTV:stämme!

Suola & Pippuri

Kokonaiset mustapippurit kannattaa pakata mukaan, jos mökiltä löytyy maustemylly. Näin myllyn voi täyttää mökillä ja pippurin saa rouhittua itse tuoreena ruokaan. Myös valmiiksi rouhittu Luomu Mustapippuri on hyvä vaihtoehto ottaa mukaan mökille.  Kokeile paahtaa mustapippurirouhetta hetki pannulla – maku voimistuu ja syvenee.

Suolaksi voi valita esimerkiksi Meira hieno jodioidun mineraalisuolan, jossa on yli 50% vähemmän natriumkloridia kuin tavallisessa suolassa, ja se sisältää terveyttä edistäviä mineraaleja kuten kaliumia ja magnesiumia. Se soveltuu monipuolisesti ruoanlaittoon, mutta vähäisen natriumpitoisuuden takia mineraalisuola ei sovellu säilöntään tai kalan suolaamiseen. Lue lisää eri suoloistamme Suolakoulustamme.

Herkkudipit

Meiran Herkkudippejä voi ja kannattaakin käyttää myös muuhunkin ruoanlaittoon kuin dippaamiseen – vain mielikuvitus on rajana!  Katso tästä resepti hampurilaispihveihin. Voit käyttää dippijahetta öljypohjaisiin marinadeihin sekä kastikkeena jogurttiin tai kermaviiliin sekoitettuna. Kokeile muurikalla paistettujen kasvisten kanssa tai salaatinkastikkeena.

Meira Luomu Ketsuppi

Ketsuppi on lapsiperheen vakiovaruste. Jos ketsuppia kuluu paljon, on hyvä suosia vähemmän suolaa ja sokeria sisältäviä tuotteita. Meiran Luomu Ketsuppi on saatavilla kätevästi minipullossa.

makaronilaatikko

Savustettu paprika

Savupaprika on täydellinen kesämauste ja toimii erinomaisesti grilliruoissa ja marinadeissa. Se tuo kesän herkkuihin houkuttelevan savun aromin – silloinkin kun kesäsää ei salli ulkona kokkaamista. Lue lisää savupaprikasta ja sen käyttömahdollisuuksista tästä.

Sinapinsiemenet

Oletko jo kokeillut pikkelöintiä? Pikkelöi vaikkapa fenkoleita tai avomaankurkkuja ja lisää liemeen Sinapinsiemeniä. Kurkkaa Pikkelöinnin ABC, josta löydät parhaat vinkkimme ja reseptit pikkelöintiin.

Juustokumina eli jeera ja Curry

Juustokuminalla tai Currylla saat makua paistettuihin uusiin perunoihin. Lisäksi nämä mausteet antavat pottuihin upean tuoksun!

Chilit

Kun kaipaat hieman potkua annokseen, kokeile Chilijauhetta tai Chilirouhetta. Herättele chilirouheen aromit kuumentamalla sitä pannussa tilkassa öljyä.

Valmiit maustesekoitukset

Valmiit maustesekoitukset ovat todella käytännöllisiä, jos et halua kantaa mökille mukaan mittavaa maustearsenaalia. Kokeile esimerkiksi kalan maustamiseen Sitrus-inkivääri kalamaustetta tai Tomaattinen pasta- ja yleismauste -myllyä, josta voit ropsauttaa makua valmiiseen annokseen.

Laakerinlehti

Jos mökillä alkaa tehdä mieli kalakeittoa, on Laakerinlehtiä hyvä olla mukana.

Paahdetut sipulihiutaleet

Käytä Paahdettuja sipulihiutaleita tuomaan rakennetta ja tekstuuria ruokaan. Kokeile esimerkiksi gratiinien kuorrutteessa tai klassisesti hodareiden kanssa.

Kardemumma & Kaneli

Kardemumma ja Kaneli kannattaa varata mökille mukaan, jos innostuu leipomaan esimerkiksi pullaa tai vohveleita. Kardemumma sopii myös suolaisiin ruokiin.

Kun siivoat maustekaappiasi, kierrätäthän vanhat maustepakkaukset oikein. Tässä muistilista:

  • Maustepussit heitetään muovinkeräykseen
  • Alumiini-kartonki pakkaukset voi lajitella kartonkikeräykseen
  • Lasiset purkit lasinkeräykseen ja niiden muovikorkki muovinkeräykseen
  • Suolan pahvit kuuluvat pahvinkeräykseen

Lisää kierrätysohjeita Meiran tuotteille löydät täältä.