Kahvipaketit

Kahvilaminaattimme on monikerrosmateriaalia, jossa on alumiinia. Tällainen materiaali voidaan kierrättää seka-, energia tai muovijätteenä. Jokaisesta jakeesta materiaali päätyy hyötykäyttöön eli polttoon. Muovikeräyksestä materiaali ei päädy kiertoon, mutta se ei johdu alumiinista vaan eri muovipolymeereistä koostuvista materiaaleista. Eri muovipolymeerien erottamiseen samasta materiaalista ei ole vielä käytössä menetelmää.

Maustepussit ja koristeet

Ikkunallisten maustepussien ja koristetuotteiden pussipakkausten pakkausmateriaali sisältää useaa elintarvikekäyttöön soveltuvaa muovipolymeeriä. Muoviset maustepussit voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä. Ne voidaan myös viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Alumiinikerroksen sisältävät maustepussit (ikkunattomat) hävitetään sekajätteenä.

Maustetölkit

Maustetölkit ovat lasia. Lasipakkausjätettä kerätään muun muuassa suuremmissa taloyhtiöissä, kunnallisesti ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Pienten maustetölkkien sinetti hävitetään sekajätteenä, kannet voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Isojen maustetölkkien sinetti ja kannet voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

PET-tölkit

Joitakin mausteita on saatavilla myös suurtalouskäyttöön tarkoitetuissa 900 ml PET-tölkeissä . Sekä 900 millilitran maustetölkit että niiden kannet ja polystyreeniset sinetit voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Putkilot

Kardemummaputkilo ja putkilon tulppa ovat muovia. Ne voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Myllymausteet

Myllytölkissä myytävät Meira mausteet on pakattu lasitölkkiin, jossa on polykarbonaattimuovinen myllykansi. Tölkin, josta myllykansi on irrotettu, voidaan lajitella lasijätteeseen. Lasipakkausjätettä kerätään muun muuassa suuremmissa taloyhtiöissä, kunnallisesti ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Myllykansi ja lasitölkin polystyreenistä tehty sinetti voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Suolat

Meiran karkea merisuola 800 g pakataan nestekartonkipakkaukseen. Meira hienokiteinen merisuola 850 g, Meira myllysuola 600 g, Meira karkea merisuola 800 g ja Meira jodioitu hieno merisuola 600 g pakataan kartonkiseen koteloon.  Kaikki suolan kotelopakkaukset voi lajitella kartonkikeräykseen.

Leivontakoristeet- ja aineet

Meira leivonta-aineet on pakattu nestekartonkiin. Tölkkien kannet ovat polypropeenia. Tölkit voi litistää kansineen ja lajitella kartonkikeräykseen.
Leivinjauheen, vaniljasokerin, vanilliinisokerin ja ruokasoodan pussipakkaukset ovat alumiinia sisältävää monikerrosmateriaalia. Ne lajitellaan sekajätteeseen.
Meira koristetuotteiden tölkit ovat lasia. Tölkki, josta kansi on irrotettu, voidaan lajitella lasijätteeseen. Lasipakkausjätettä kerätään muun muuassa suuremmissa taloyhtiöissä, kunnallisesti ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Isojen kakunkoristetölkkien kannet ja sinetti voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Pähkinät

Meiran pakkaamat pähkinät pakataan pusseihin, jotka koostuvat muovisesta monikerrosmateriaalista. Pähkinäpussit voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Kastikkeet

Meira salaattikastikkeiden, sinappien ja ketsuppien pullopakkaukset ovat polyeteenitereftalaattimuovia. Pullojen sinetit ovat alumiinia sisältävää monikerrosmateriaalia, ja ne lajitellaan sekajätteeseen. Kansi on polypropeenia. Sekä PET-pullo että kansi voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Erottelethan kuitenkin kannen pullosta muovijäteastiaan, sillä ne koostuvat eri muovipolymeereistä. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.