Kahvipaketit

Kahvilaminaattimme on monikerrosmateriaalia, jossa on alumiinia. Tällainen materiaali voidaan kierrättää muovinkeräykseen tai sen puuttuessa seka- tai energiajätteeseen. Jokaisesta jakeesta materiaali päätyy hyötykäyttöön eli polttoon. Muovikeräyksestä materiaali ei päädy kiertoon, mutta se ei johdu alumiinista vaan eri muovipolymeereistä koostuvista materiaaleista. Eri muovipolymeerien erottamiseen samasta materiaalista ei ole vielä käytössä menetelmää.

Maustepussit ja koristeet

Ikkunallisten maustepussien ja koristetuotteiden pussipakkausten pakkausmateriaali sisältää useaa elintarvikekäyttöön soveltuvaa muovipolymeeriä. Muoviset maustepussit voidaan kierrättää muovinkeräykseen tai sen puuttuessa seka- tai energiajätteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään myös Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Alumiinikerroksen sisältävät maustepussit (ikkunattomat) hävitetään kartonkikeräykseen.

Maustetölkit

Maustetölkit ovat lasia. Lasipakkausjätettä kerätään muun muuassa suuremmissa taloyhtiöissä, kunnallisesti ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä.  Maustetölkkien sinetti hävitetään sekajätteenä, kannet voidaan kierrättää muovinkeräykseen tai sen puuttuessa seka- tai energiajätteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

PET-tölkit

Joitakin mausteita on saatavilla myös suurtalouskäyttöön tarkoitetuissa 900 ml PET-tölkeissä . Sekä 900 millilitran maustetölkit että niiden kannet ja polystyreeniset sinetit voidaan kierrättää muovinkeräykseen tai sen puuttuessa seka- tai energiajätteeseen.  Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Myllymausteet

Myllytölkissä myytävät Meira mausteet on pakattu lasitölkkiin, jossa on polykarbonaattimuovinen myllykansi. Tölkin, josta myllykansi on irrotettu, voidaan lajitella lasijätteeseen. Lasipakkausjätettä kerätään muun muuassa suuremmissa taloyhtiöissä, kunnallisesti ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Myllykansi ja lasitölkin polystyreenistä tehty sinetti voidaan kierrättää muovinkeräykseen tai sen puuttuessa seka- tai energiajätteenä.  Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Suolat

Meiran suolatuotteiden kotelopakkaukset voi lajitella kartonkikeräykseen.

Leivontakoristeet- ja aineet

Meira leivonta-aineet on pakattu nestekartonkiin. Tölkkien kannet ovat polypropeenia. Leivontatölkit voi kierrättää sellaisenaan kartonkiin. Jos kannen saa irti, sen  voi kierrättää muovinkeräykseen ja tölkki kartonkikeräykseen.  Leivinjauheen, vaniljasokerin, vanilliinisokerin ja ruokasoodan pussipakkaukset ovat alumiinia sisältävää monikerrosmateriaalia. Ne lajitellaan kartonkikeräykseen.

Pähkinät

Meiran pakkaamat pähkinät pakataan pusseihin, jotka koostuvat muovisesta monikerrosmateriaalista. Pähkinäpussit voidaan kierrättää muovinkeräykseen tai sen puuttuessa seka- tai energiajätteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Kastikkeet

Meira sinappien ja ketsuppien pullopakkaukset ovat polyeteenitereftalaattimuovia. Pullojen sinetit ovat alumiinia sisältävää monikerrosmateriaalia, ja ne lajitellaan sekajätteeseen. Kansi on polypropeenia. Sekä pullo että kansi voidaan kierrättää muovinkeräykseen tai sen puuttuessa seka- tai energiajätteeseen. Erottelethan kuitenkin kannen pullosta muovijäteastiaan, sillä ne koostuvat eri muovipolymeereistä. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.