Mitä kannattaa pikkelöidä?

Rapsakat syksyn sadon helmet ovat kukkakaali, porkkana, kiinankaali, lehtikaali, retiisit, pienet kesäkurpitsat ja hunajanauriit, avomaankurkut ja fenkoli.

Leikkaa pikkelöitävät suupalan kokoisiksi paloiksi, siten ne on helppo herkutella aperitivona.

Erilaisia etikoita on kymmeniä, valitse mieleisesi ja makuprofiili muuttuu. Sokerin voit valita makusi mukaan, intiaanisokeri vai valkoinen, valinta on sinun.

Mausta pikkeliliemi makusi mukaan. Suola, pippurit, chili ja kokonaiset siemenet toimivat hyvin – vain mielikuvitus on rajana. Mausteita ei kannata mitata liikaa. Ne pääsevät oikeuksiinsa ja heräävät purkissa säilönnän aikana. Merkkaa purkkeihin miten liemen maustoit, siten löydät oman suosikkisi.

Katso Meiran reseptit pikkelöintiin

Pikkelöidyt inkiväärisuppikset

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

Pikkelöidyt kesäkurpitsat

Pikkelöidyt kasvikset

Pikkelöidyt metsäsienet