Lyhyillä retkillä eväiden kanssa voi olla vähän villi ja luova, sillä melkein kaikki ruoka on pakattavissa mukaan retkelle. Eväsleipien lisäksi moni salaatti tai suolaiset leivonnaiset kuten kinkkurullat ovat oivallisia eväitä. Tai ehkä pakkaat mukaan kasvisvartaat ja kastikkeet ja suuntaat retkelle nuotiopaikalle. Ja kun keitot pakataan ruokatermariin, ne kulkevat helposti repussa eväänä.

Yksi kaikkien suosikki retkieväs on helppo hodaribuffet, joka onnistuu mainiosti retkelläkin. Klassisten hodaritäytteiden, nakkien, ketsupin ja sinapin, lisäksi tarjolle laitetaan klassisia mummonkurkkuja, jotka saavat potkua chilirouheesta sekä ihanaa, mintulla maustettua tomaattisalaattia. Myös Meiran herkkudipit sopivat mukaan lyhyelle retkelle. Voit sekoittaa dipin jo kotona, jolloin se maustuu sopivasti matkalla ja on valmista nautittavaksi perille saapuessa.

Meiran valikoimasta löydät myös ketsuppia ja sinappia kätevissä 250 g:n minipulloissa. Meira Makea artesaanisinappi ja Meira Luomu Ketsuppi vähemmän sokeria ja suolaa sopivatkin loistavasti retkeilyyn ja mökille.

Ruoan viimeistely retkellä tekee tunnelmasta erityisen mukavan, sillä luonnonhelmassa kokkaaminen on kivaa! Voit ainakin lisätä hieman mausteita lisäkkeisiin tai laittaa mausteet tarjolle ruokaan ripoteltavaksi.

Retkelle lähtiessä on tärkeää huomioida muutama seikka:

  • Katso viimehetken sääennusteet –kylmällä tai kuumalla säällä retkelle kannattaa mennä kodin lähelle, että suojaan pääsee tarvittaessa nopeasti. 
  • Jos sää on lämmin, laita reppuun, eväiden väliin kylmäpakkaus. Näin eväät pysyvät hyvänä kohteeseen kulkiessa.
  • Muista pakata mukaan riittävästi vettä myös viileällä. 
  • Laita erilliseen pussiin ruokailuvälineitä sekä mahdollista ruoan viimeistelyä varten tarvittavat tarvikkeet.
  • Meiran mausteet saavat ruoan hehkumaan retkelläkin – maustepussit ovat kevyitä kantaa mukana.
  • Muista Meira Makea artesaanisinappi ja Meira Luomu Ketsuppi vähemmän sokeria ja suolaa – minipullot mahtuvat kätevästi reppuun.
  • Pakkaa mukaan talouspaperia ja roskapussi.
  • Nuotioretkelle kannattaa ottaa mukaan sytykkeitä ja tulitikut. Muista, että metsäpalovaroituksen aikaan avotulen teko ei ole sallittua!

Herkullisia retkihetkiä!

 

Kokeile myös näitä reseptejä retkievääksi:

Pahdettu kikherne tomaattisalaatti
Tofu-kasvisvartaat ja satay-kastike
Mustikkamurupaistos
Nokipannukahvit