Meiran maustevalikoimasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja kesägrillailuun. Mahdollisimman helpolla kokkailusta selviää, kun nappaa hyllystä mukaan valmiita maustesekoituksia. Meiran pihvimauste, grillausmauste ja erilaiset pippurisekoitukset sopivat sellaisenaan pihvien, broilerin ja pitkään kypsennettävien lihapalojen pintaan, tai niitä voi lisätä vaikka itse tehdyn marinadin sekaan. Meiran maustesekoituksia löytyy kaupoista myös suolattomina versioina.

Savua ilman tulta

Kaipaatko kesäherkkuihin sopivasti savuista makua? Meiran savustettu paprika on silloin ykkösvaihtoehto. Se tuo pehmeän savuisen maun niin liha- kala- kuin kasvisruoillekin. Lisää savupaprikaa myös kermaviili- ja jogurttipohjaisiin kastikkeisiin sekä marinadeihin. Porsaanfileen kanssa sopii esimerkiksi savupaprikasta ja Porter-oluesta sekoitettu paahteinen marinadi. Tai jäikö edelliseltä aterialta uusia perunoita? Tuunaa niistä herkulliset mäiskypotut, jotka saavat pintaansa savupaprikasta, suolasta ja timjamista tehdyn mausteseoksen. Suomalaiset rakastavat savustusta, ja myös kasvikset sopivat erinomaisesti siihen. Pyörittele kukkakaalinuput suolassa, sokerissa ja savupaprikassa. Kypsennä savustuspussissa ja herkuttele grilliruokien lisukkeena.

Kotimaiset kasvikset ovat kesän parhaimpia sesonkiherkkuja. Perunan lisäksi porkkanat, retiisi, munakoiso ja erilaiset kaalit sekä sipulit kannattaa nyt valita lautaselle väriä tuomaan. Niiden valmistuksessa kannattaa hyödyntää Meiran erilaisia yrttiseoksia. Hiero mausteseokset sellaisenaan kasvisten pintaan ja paahda napakan kypsiksi grillissä. Yrttimausteet voi myös sekoittaa tilkkaan öljyä ja valella seoksella kasviksia grillauksen aikana.

Hyödynnä pussien pohjat rubeissa

Kesän maustekaapista ei sovi unohtaa suolaa. Muista varata myös Meiran karkeaa meri- tai myllysuolaa, jotka sopivat pohjaksi vaikka kesäporkkanoille ja punasipulille. Valitse grilliä kestävä uunivuoka ja laita kasvikset suolapedin päälle. Helppoa ja herkullista!

Kuivamausteseokset eli rubit sopivat myös mainiosti kesäruokien grillailuun. Ne sopivat niin lihalle, kalalle kuin kasviksillekin. Sekoita itse erinomaiset rubit, joissa voit hyödyntää maustekaapista löytyvien pussien pohjia.