Suolan käytön vähentäminen olisi kuitenkin tärkeää, sillä vähäsuolainen ruoka on terveysteko. Runsas suolan saanti voi lisätä sydän- ja verisuonitautien riskiä, nostaa verenpainetta ja kerätä kehoon nestettä. Liika suola lisää myös mahasyövän riskiä sekä altistaa osteoporoosille.

Miten suolan käyttöä voi vähentää?

Näillä kolmella helpolla vinkillä pidät suolan käytön kohtuudessa nautinnosta ja mausta tinkimättä:

1. Kokkaile itse! Kun ruokaa laittaa itse, saa kauhanvarressa häärivä kokki päättää myös suolan määrän. Lisää suolaa maltillisesti ja pienissä erissä, jotta suola ehtii tasaantua ruokaan. Maistele ruokaa kokatessa ja lisää suolaa vain tarvittaessa. Muista, että suolaa voi lisätä pöydässä, joten laita suolaa mielummin liian vähän kuin liikaa. Tutustu Meiran suolavalikoimaan lisää tästä.

2. Meiran mineraalisuolat ovat kotikokin salaisia aseita suolan vähentämisessä. Uutuus Meiran yrttinen mineraalisuola sisältää 15% herkullisia yrttejä, ja lisäksi mineraalisuola sisältää jopa 60% vähemmän natriumkloridia tavalliseen suolaan verrattuna. Maku on herkullinen ja yrttisuola sopii kaikkeen ruoanlaittoon.

3. Kun käytät ruoanlaitossa reilusti mausteita, on suolan tarve selvästi vähäisempi. Suosi Meiran mausteita ja mausteseoksia, joihin ei ole lisätty suolaa. Kokeile erilaisia mausteita, yhdistele makuja ja hyödynnä Meiran laajaa reseptipankkia mausteiden käytön innostajana.

Kokeile esimerkiksi Perunamunakasta, joka onnistuu helposti Meiran Yrttisen mineraalisuolan avulla.

Lue lisää:
Meiran Suolakoulu