Termari pitää keiton lämpimänä

Termoskannusta mukiin kaadettava Mausteinen tomaattikeitto on oiva eväs reppuun. Sosekeittojen paras ominaisuus retkellä on se, että termoskannusta kaataminen onnistuu helposti, koska keitossa ei ole sattumia ja sen voi annostella tasaisesti mukiin.

Toinen sosekeiton hieno ominaisuus on maustamisen monipuoliset mahdollisuudet. Kaikkia sosekeittoja on helppo maustaa esimerkiksi erilaisilla chileillä ja yrteillä. Nämä kuivamausteet kannattaa lisätä keittoon jo valmistuksen alkuvaiheessa, jotta mausteiden aromit ehtivät avautumaan ennen termoskannuun laittoa.

mausteinen tomaattikeitto

Lisämakua maustekreemeillä

Lisämakua keittoon saat myös tarjoilemalla sen kanssa maustettua smetanaa tai ranskankermaa. Esimerkiksi tomaattikeittoon saat eri tyyliä tarjoilemalla sitä joko basilikalla maustetun ranskankerman tai savustetulla paprikalla maustetun smetanan kanssa. Tällaisen maustetun kreemin saat retkelle mukaan helposti esimerkiksi tiukasti suljetussa pursotinpussissa. Retken luksusta parhaimmillaan!

Välipaloja ja chilikaakaota

Myös leipä, keksit, korput, kuivatut hedelmät sekä rusinat ja pähkinät ovat hyvää taukopurtavaa. Keiton lisukkeeksi tai välipalaksi kääri paperiin klassiset kinkku-sinappivoileivät (leipä, voi, kinkkuviipale, sinappia) – niitä ei voita mikään!

Toiseen termariin voit valmistaa vaniljalla tai jopa chilillä maustettua kaakaota, se maistuu hyvältä seuraavalla taukopaikalla ja chili lämmittää mukavasti. Muista, että kaakaota maustaessa ei kannata käyttää mitä tahansa chilimausteseosta, vaan chilijauhetta.

Mausteilla tuunataan valmiita keittoja

Nykypäivänä erinomaisia keittoja löytyy kaupasta valmiina laaja valikoima. Ja hyvän muovaaminen erinomaiseksi sekä oman maun mukaiseksi on helppoa laadukkaiden mausteiden avulla. Esimerkiksi Meiran mausteseoksilla, joihin ei ole lisätty suolaa, tuunaat melkein minkä tahansa valmiskeiton uudelle tasolle. Helppo tuunausvinkki vaikka sienikeitolle on seuraavanlainen:

Lämmitä kattilassa tilkka öljyä ja lisää siihen Meira rosmariinia.
Paahda minuutin verran ja kaada varovasti päälle valmis sienikeitto.
Kuumenna termari kuumalla vedellä, kaada vesi pois ja lisää keittoon vielä ripaus Meira meiramia ennen termariin kaatoa.
Kruunaa maukas keitto retkellä lisäämällä lautaselle tai kuppiin makusi mukaan valkosipulirouhetta tai sipulihiutaleita.

Ja kotiin tultaessa helppo ja ruokaisa illallinen syntyy lämmittämällä edellisenä päivänä valmistettu Gulassikeitto.