Gulassikeitto
Hiihtoretkien klassikko Euroopassa on gulassikeitto, ollaan sitten jet-set-keskuksissa Italiassa tai kotoisissa Lapin maisemissa. Gulassi on todellinen mausteiden tykitys, jota ei koskaan kannata tehdä pieniä määriä.
- Helppo
Ainekset:
2 kpl | sipulia |
3 kpl | valkosipulinkynttä |
2 tl | öljyä |
400 g | naudan lapaa tai etuselkää suikaleena |
2 tl | Meira paprikajauhetta |
2 kpl | punaista paprikaa |
400 g | tomaattimurskaa |
3 kpl | lihaliemikuutioita |
2 kpl | Meira laakerinlehteä |
1 tl | Meira rouhittua mustapippuria |
2 l | vettä |
2 tl | Meira kuminaa |
2 kpl | porkkanaa |
4 kpl | perunaa |
2 tl | Meira kuivattua timjamia |
Ohje:
- Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rasva isossa kattilassa ja ruskista lihasuikaleet sekä sipulit siinä. Lisää paprikajauhe ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.
- Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan, liemikuutioiden, kuminan, timjamin, laakerinlehtien ja pippurin kanssa. Kaada sekaan kolme litraa vettä. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes liha on mureaa.
- Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele reiluiksi paloiksi. Lisää ensin kattilaan porkkanat ja keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi perunat. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää pinnalle reilu lusikallinen smetanaa.