Liivatelehdet

Liivatelehdet valmistetaan siannahasta ja ne ovat tavallisimmin käytettyjä hyydyttäjiä.

Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä, puristele ne käsissäsi ja liota kuumaan nesteeseen. Jäähdytä hieman ja sekoita sitten tasaisen nauhana hyydytettävään seokseen.

Meira Agar agar -hyytelöimisjauhe

Meira Agar agar -hyytelöimisjauhe on vegaaninen vaihtoehto ruuanlaittoon ja leivontaan. Tuote soveltuu hyydykkeiden, hyytelöiden ja marmeladien valmistukseen ilman liivatetta. Tuotetta on helppo käyttää, sillä se ei jähmety liian nopeasti. Agar agar -hyytelöimisjauhe on valmistettu merilevästä, eikä se sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Näin käytät Agar agaria:

Agar-jauhe sekoitetaan kattilassa kuumennettavaan nesteeseen. Tämän jälkeen agar-seos kuumennetaan kiehuvaksi ja keitetään vähintään 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Agar-seos lisätään kuumana ja ohuena nauhana hyydytettävään seokseen samalla hyvin sekoittaen. ¾ tl agaria vastaa keskimäärin yhtä liivatelehteä, mutta annostus on reseptikohtainen. Esimerkiksi 3 tl agaria riittää hyydyttämään noin 600-750 grammaa juustokakkumassaa, kun taas 1 tl agarjauhetta riittää hyydyttämään 5-6 desilitraa pannacottaseosta.

Kokeile näitä reseptejä:

Vegaaninen mansikka-raparperijuustokakku

Kolmen kerroksen vegekakku

Vegaaninen mango-kookosmoussekakku

Liivatteeton tuorejuustokakku