liivatteeton-juustokakku

Liivatteeton tuorejuustokakku

Liivatteeton juustokakku valmistuu Meira Agar agar -hyytelöimisjauheella ja sopii hyvin sesongin juhliin.

  • Helppo

Ainekset:

Pohja
180 g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia
5 dl kuohukermaa
Täyte
500 g maustamatonta tuorejuustoa *)
2.5 dl sokeria
1.75 dl vettä
0.75 dl sitruunamehua
3.75 tl Meira Agar agar -jauhetta
Kiille
200 g puolukoita
2 dl vettä
1.5 dl sokeria
2 tl Meira Agar agar -jauhetta

Ohje:

  1. *) Voit käyttää maustettua tuorejuustoa, jos haluat vaihdella täytteen makua. Sitruunamehun voi korvata vedellä, mutta älä vähennä nesteen määrää. Huomaathan, että sitruunan jäädessä pois myös sokeria on vähennettävä.
  2. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo tai sipaise vuoan sisäreunaan öljyä helpottaaksesi kakun irrottamista. Murskaa piparkakut tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä piparimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri. Laita vesi ja sitruunamehu kattilaan. Ripottele joukkoon Meira agar agar -jauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen pari minuuttia. Kaada samantien ohuena nauhana vatkaimella sekoittaen tuorejuuston joukkoon. Yhdistä nopeasti kermavaahdon kanssa. Sekoita huolellisesti kulhon pohjaa myöten.
  4. Kaada vuokaan ja anna hyytyä noin 3 tuntia ennen kiilteen valmistamista. Laita vuoan alle reunallinen lautanen, sillä kakusta saattaa tihkua nestettä hyytymisen aikana.
  5. Kiille on suositeltavaa tehdä samana päivänä, sillä pidemmän ajan kuluessa täytteen ja vuoan reunan väliin voi muodostua rakoja. Raot voi peittää painelemalla täytteen reunat tiiviiksi.
  6. Soseuta puolukat. Laita kaikki kiilleainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen pari minuuttia. Lämpimänä kiille voi sulattaa täytettä, joten anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes seos on haaleaa ja jähmettymäisillään. Kaada täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa vielä ainakin 3 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele puolukanvarvuilla ja puolukoilla.