Miten korvata liivate?

Liivatelehdet valmistetaan tyypillisesti  siannahasta ja ne ovat tavallisimmin käytettyjä hyydyttäjiä.

Meira Agar agar -hyytelöimisjauhe on vegaaninen vaihtoehto ruuanlaittoon ja leivontaan. Tuote soveltuu hyydykkeiden, hyytelöiden ja marmeladien valmistukseen ilman liivatetta. Tuotetta on helppo käyttää, sillä se ei jähmety liian nopeasti. Agar agar -hyytelöimisjauhe on valmistettu merilevästä, eikä se sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Näin käytät Agar agaria:

Agar-jauhe sekoitetaan kattilassa kuumennettavaan nesteeseen. Tämän jälkeen agar-seos kuumennetaan kiehuvaksi ja keitetään vähintään 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Agar-seos lisätään kuumana ja ohuena nauhana hyydytettävään seokseen samalla hyvin sekoittaen. ¾ tl agaria vastaa keskimäärin yhtä liivatelehteä, mutta annostus on reseptikohtainen. Esimerkiksi 3 tl agaria riittää hyydyttämään noin 600-750 grammaa juustokakkumassaa, kun taas 1 tl agarjauhetta riittää hyydyttämään 5-6 desilitraa pannacottaseosta.

Käytä lehmänmaitotuotteiden sijasta kasviperäisiä vaihtoehtoja

Leivonnassa käytettävät maitotuotteet voi korvata kätevästi esimerkiksi kaura-, soija- tai muilla kasviperäisillä vaihtoehdoilla. Kokeile esimerkiksi Kolmen kerroksen vegekakkua, jossa käytetään soijavispiä, soijavanukasta ja maidotonta suklaata.

Jos reseptissä on voita, voit korvata sen kasviperäisellä margariinilla. Oikean rakenteen saavuttamiseksi leivonnassa on suositeltavaa käyttää tuotetta, jonka rasvapitoisuus on vähintään 60%. Testaa esimerkiksi Vegaaninen pekaanipiirakkamme, jonka valmistuksessa käytetään maidotonta margariinia.