Miksi Meiran vaniljasokeri on väriltään ruskeaa?

Meiran vaniljasokerin valmistusaineet ovat sokeri, luontainen vaniljauute ja vanilja. Ruskea väri on peräisin luontaisesta vaniljauutteesta. Ruskeat pisteet puolestaan aidosta vaniljatangosta.

Mistä Meiran pakkaama liivatelehti on valmistettu?

Liivatelehti on valmistettu siannahasta.

Kuinka liivatelehteä käytetään?

Perusohje: Lusikoitavaan hyytelöön käytetään 1 liivatelehti / 1 dl nestettä, leikattavaan hyytelöön 1,5 liivatelehteä / 1 dl nestettä.

Liivatelehdet pehmennetään ensin liottamalla niitä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Liika vesi puristellaan pois ja lehdet liuotetaan pieneen määrään kuumaa nestettä. Kuumaa liivatenesteseosta jäähdytetään hetki ennen kuin se lisätään hyydytettävään seokseen. Liivatenesteseosta ei saa päästää jäähtymään liikaa, koska se voi hyytyä liian nopeasti ja paakkuuntua lisättäessä hyydytettävään seokseen. Liivatenesteseos lisätään massaan ohuena nauhana ja sekoitetaan samalla hyvin. Seoksen annetaan hyytyä kylmässä.

Tuoreen ananaksen, kiivin, viikunan ja papaijan sisältämät entsyymit hajottavat proteiinia ja voivat estää hyytelön muodostumisen. Säilykehedelmien entsyymit ovat tuhoutuneet ja niitä voi käyttää.

Mitä kanelia Meiran kaneli on?

Kaneli on puun kuoresta saatava mauste. Meiralla on tuotteena kahta eri kanelilajiketta, kassiakanelia ja ceylonin kanelia.

Meiran kaneli on Cinnamomum burmannii (kassiakaneli) -puun kuoresta saatua kanelia. Eräs kanelin luontaisista aromaattisista yhdisteistä on kumariini. Meira kanelin kumariinipitoisuus on 4000-6000 mg/kg.

Meiran ceylonin kaneli on sekä Luomu että Reilu kauppa -sertifioitu. Maultaan tämä kaneli on pehmeää ja tavallista kanelia miedompaa. Ceylonin kanelissa on matalampi kumariinipitoisuus kuin kassiakanelissa. Meiran ceylonin kanelin kumariinipitoisuus vaihtelee 12-30 mg/kg välillä.

Lisätietoa:
Kanelin kumariiniprojekti 2012 – Ruokavirasto