Välimeren uunilohirisotto

Kermaisen täyteläinen risotto, jossa kirjolohi, kirsikkatomaatit ja babypinaatti yhdistyvät täydellisesti Meiran valkosipulisella yrttimausteella. Tämä ruoka tuo Välimeren maut suoraan lautasellesi!

  • Aktiivinen: 25 min Passiivinen: 55 min
  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

400 g kirjolohta
2 sipulia
½ dl +1 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
2 + 1 tl Meira yrttimauste valkosipulinen
¼ + ½ tl suolaa
1 luomusitruuna
6 dl kasvislientä
250 g mascarponejuustoa
100 g parmesaanijuustoa
250 g kirsikkatomaatteja
80 g babypinaattia
1 dl kalamataoliiveja (kivettömiä)
½ rku basilikaa

Ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Siirrä sipulit uunivuokaan ja mittaa päälle ½ dl öljyä, risottoriisi, 2 tl yrttimaustetta ja ¼ tl suolaa. Sekoita hyvin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Leikkaa lohi neljään palaan ja poista nahka. Hiero palojen pintaan oliiviöljyä ja 1 tl yrttimauste valkosipulinen sekä ½ tl suolaa. Anna maustua jääkaapissa.
  3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista mehu. Raasta parmesaanijuusto ja säästä hieman viimeistelyyn.
  4. Sekoita kasvisliemi, mascarponejuusto, sitruunan mehu ja kuori sekä raastettu parmesaanijuusto keskenään. Lisää seos vuokaan ja sekoita. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
  5. Ota vuoka uunista. Lisää vuokaan pinaatti ja kirsikkatomaatit ja sekoita. Lisää päälle lohipalat. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
  6. Viimeistele parmesaanijuustolla, basilikalla ja halutessasi oliiveilla.