
Välimeren uunilohirisotto
Kermaisen täyteläinen risotto, jossa kirjolohi, kirsikkatomaatit ja babypinaatti yhdistyvät täydellisesti Meiran valkosipulisella yrttimausteella. Tämä ruoka tuo Välimeren maut suoraan lautasellesi!
- Aktiivinen: 25 min Passiivinen: 55 min
- Helppo
- 4 hlö
Ainekset:
400 g | kirjolohta |
2 | sipulia |
½ dl +1 rkl | oliiviöljyä |
2 dl | risottoriisiä |
2 + 1 tl | Meira yrttimauste valkosipulinen |
¼ + ½ tl | suolaa |
1 | luomusitruuna |
6 dl | kasvislientä |
250 g | mascarponejuustoa |
100 g | parmesaanijuustoa |
250 g | kirsikkatomaatteja |
80 g | babypinaattia |
1 dl | kalamataoliiveja (kivettömiä) |
½ rku | basilikaa |
Ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit. Siirrä sipulit uunivuokaan ja mittaa päälle ½ dl öljyä, risottoriisi, 2 tl yrttimaustetta ja ¼ tl suolaa. Sekoita hyvin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Leikkaa lohi neljään palaan ja poista nahka. Hiero palojen pintaan oliiviöljyä ja 1 tl yrttimauste valkosipulinen sekä ½ tl suolaa. Anna maustua jääkaapissa.
- Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista mehu. Raasta parmesaanijuusto ja säästä hieman viimeistelyyn.
- Sekoita kasvisliemi, mascarponejuusto, sitruunan mehu ja kuori sekä raastettu parmesaanijuusto keskenään. Lisää seos vuokaan ja sekoita. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
- Ota vuoka uunista. Lisää vuokaan pinaatti ja kirsikkatomaatit ja sekoita. Lisää päälle lohipalat. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
- Viimeistele parmesaanijuustolla, basilikalla ja halutessasi oliiveilla.