
Chimichurri-lohta ja paahdettua parsaa jogurttipedillä
Mehevää kirjolohta ja rapeaksi paahdettua parsaa, maustettuna Meiran chimichurri-mausteseoksella ja tarjoiltuna kermaisen jogurttipedin päällä. Tämä herkullinen annos sopii niin arkeen kuin juhlaan.
- Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 15 min
- Helppo
- 4 hlö
Ainekset:
400 g | pala kirjolohta |
2 tl | Meira Chimichurri -mausteseosta |
½ tl | suolaa |
500 g | parsaa |
1 rkl | oliiviöljyä |
300 g | kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia |
1–2 | valkosipulinkynttä |
½ tl | suolaa |
1 | luomu sitruuna |
1 tl | sormisuolaa |
½ tl | Meira rouhittua mustapippuria |
½ rku | lehtipersiljaa |
Ohje:
- Leikkaa lohi neljään annospalaan ja poista nahka. Hiero palojen pintaan chimichurri-mausteseosta ja suolaa. Anna maustua 20 minuuttia.
- Poista parsoista kova tyvi ja kuori ne ohuelti halutessasi. Voitele parsat öljyllä.
- Kuori ja raasta valkosipulit. Mausta jogurtti valkosipulilla ja ½ tl suolaa.
- Grillaa tai paista lohipalat pannulla noin 5–7 minuutin ajan välillä kääntäen.
- Grillaa tai paista parsat pannulla.
- Kokoa annos. Levitä maustettujogurtti tarjoiluvadille. Lisää päälle grillatut parsat ja lohipalat.
- Viimeistele annos sitruunaviipaleilla, sormisuolalla, mustapippurilla ja lehtipersiljalla.