Chimichurri-lohta ja paahdettua parsaa jogurttipedillä

Mehevää kirjolohta ja rapeaksi paahdettua parsaa, maustettuna Meiran chimichurri-mausteseoksella ja tarjoiltuna kermaisen jogurttipedin päällä. Tämä herkullinen annos sopii niin arkeen kuin juhlaan.

  • Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 15 min
  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

400 g pala kirjolohta
2 tl Meira Chimichurri -mausteseosta
½ tl suolaa
500 g parsaa
1 rkl oliiviöljyä
Kastike
300 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1–2 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
Lisäksi
1 luomu sitruuna
1 tl sormisuolaa
½ tl Meira rouhittua mustapippuria
½ rku lehtipersiljaa

Ohje:

  1. Leikkaa lohi neljään annospalaan ja poista nahka. Hiero palojen pintaan chimichurri-mausteseosta ja suolaa. Anna maustua 20 minuuttia.
  2. Poista parsoista kova tyvi ja kuori ne ohuelti halutessasi. Voitele parsat öljyllä.
  3. Kuori ja raasta valkosipulit. Mausta jogurtti valkosipulilla ja ½ tl suolaa.
  4. Grillaa tai paista lohipalat pannulla noin 5–7 minuutin ajan välillä kääntäen.
  5. Grillaa tai paista parsat pannulla.
  6. Kokoa annos. Levitä maustettujogurtti tarjoiluvadille. Lisää päälle grillatut parsat ja lohipalat.
  7. Viimeistele annos sitruunaviipaleilla, sormisuolalla, mustapippurilla ja lehtipersiljalla.