One pot kalapasta

Tässä on uusi arkisuosikkisi! Hyödynnä pakastealtaan edullinen kala ja valmista siitä helppo yhdessä kattilassa syntyvä kalapasta.

  • Aktiivinen: 10 min, Passiivinen: 15 min
  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

1 pkt (300 g) pakasteseitiä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl Meira kalamauste, ei lisättyä suolaa
2 prk (à 400 g) kuorittuja säilyketomaatteja
5 dl kalalientä (5 dl vettä + 1 kalaliemikuutio)
1 tl Meira suolaa
½ tl Meira rouhittua mustapippuria
300 g pastaa (esim. fusilli)
50 g babypinaattia
50 g parmesania

Ohje:

  1. Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan ja paloittele se.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit kannellisessa kattilassa öljyssä pehmeiksi. Lisää kalamauste.
  3. Lisää säilyketomaatit ja kalaliemi. Murskaa tomaatteja hieman lastalla kattilassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pasta. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  4. Lisää paloiteltu pakasteseiti ja pinaatti. Jatka keittämistä vielä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää.
  5. Viimeistele pata parmesan-juustolla.