Mausteinen lanttulaatikko
Mausteinen lanttulaatikko valmistuu Meira inkiväärin, kardemumman, kanelin ja valkopippurin avulla.
- Helppo
- 8 annosta
Ainekset:
| 1 kg | kypsäksi keitettyä lanttua tai valmista lanttusosetta |
| 1 tl | Meira suolaa |
| 0,5 dl | tummaa siirappia |
| 2 | munaa |
| 2 dl | kermaa |
| 0,5 tl | Meira Luomu jauhettua inkivääriä |
| 0,5 tl | Meira jauhettua kardemummaa |
| 0,5 tl | Meira jauhettua kanelia |
| 0,25 tl | Meira jauhettua valkopippuria |
| 20 g | voita tai margariinia sulatettuna |
| 20 g | voita tai margariinia |
| 0,5 dl | tummaa siirappia |
| 0,5 dl | ruiskorppujauhoja |
Ohje:
- Sekoita lanttusoseen joukkoon kaikki muut laatikon ainekset.
- Kaada seos uunivuokaan.
- Höylää kylmästä rasvasta muutama lastu laatikon pinnalle ja valuta siirappiraidat päälle.
- Peitä laatikon pinta lopuksi ruiskorppujauhoilla.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.