Klassinen fetapinaattipiirakka

Tämä klassinen fetapinaattipiirakka on maukas ja helppo suolainen leivonnainen, joka sopii erinomaisesti sekä arkeen että juhlaan. Pehmeä pinaatti, suolainen feta ja Meiran Provencale-yrttiseos luovat maukkaan kokonaisuuden. Kokeile ja tuo Välimeren makuja helposti omaan keittiöösi.

  • Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 30 min
  • Helppo
  • 6 palaa

Ainekset:

1 pkt (380 g) suolainen piirakkapohja (pakaste)
200 g fetajuustoa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
2 prk (à 150 g) ranskankermaa
2 kananmunaa
2 tl Meira Provencale-yrttiseosta
1 tl Meira mustapippuri rouhittu
½ tl suolaa
¼ tl Meira muskottipähkinä

Ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se halkaisijaltaan 26 cm kokoiseen pyöreään piirakka vuokaan.
  2. Murenna pohjalle puolet fetajuustosta.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä. Lisää pinaatti ja paista kunnes ne ovat menneet kasaan. Siirrä sipulit ja pinaatti kulhoon. Anna jäähtyä hetki.
  4. Lisää kulhoon ranskankerma ja kananmunat. Mausta Provencale-yrttiseoksella, mustapippurilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Sekoita ja kaada seos piirakkavuokaan fetajuuston päälle. Murenna päälle loput fetajuustosta.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.