
Rapea chimichurri-tofukulho
Kokeile raikasta ja herkullista tofukulhoa, jossa rapeaksi paistettu tofu saa makunsa Meiran Chimichurri-mausteseoksesta. Yhdistettynä kvinoaan ja tuoreisiin kasviksiin, tämä annos on täydellinen yhdistelmä rapeutta, pehmeyttä ja raikkautta!
- Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 30 min
- Helppo
- 2 hlö
Ainekset:
1 pkt (270 g) | tofua |
1 tl | Meira Chimichurri -mausteseosta |
½ tl | suolaa |
1 rkl | maissitärkkelystä tai perunajauhoja |
2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
2 rkl | maapähkinävoita |
1 rkl | soijakastiketta |
1 rkl | vaahterasiirappia |
1 rkl | seesamiöljyä |
1 rkl | limemehua |
2 dl | kvinoaa |
1 tl | Meira Chimichurri -mausteseosta |
½ tl | suolaa |
1 | porkkana |
1 | avokado |
½ | kurkku |
1 | mieto punainen chili |
½ rku | korianteria |
2 tl | seesaminsiemeniä |
Ohje:
- Kuivaa tofu huolella talouspaperilla voimakkaasti painellen. Leikkaa tofu pieniksi paloiksi. Laita tofupalat kulhoon ja mittaa päälle chimichurri-mausteseos, suola sekä maissitärkkelys. Sekoita hyvin.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta keitetty kvinoa chimichurri-mausteseoksella ja suolalla.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
- Kuori porkkana ja suikaloi se. Halkaise avokado ja poista siemen. Irrota avokadon kuori lusikalla. Viipaloi avokado. Halkaise kurkku ja viipaloi se.
- Paista tofupalat rapeiksi pannulla välillä käännellen noin 5–10 minuutin ajan.
- Kokoa annos. Lisää kulhon pohjalle kvinoaa. Lisää päälle kasviksia ja paistettua tofua. Viimeistele kastikkeella, tuoreella korianterilla, viipaloidulla chilillä ja seesaminsiemenillä.