Rapea chimichurri-tofukulho

Kokeile raikasta ja herkullista tofukulhoa, jossa rapeaksi paistettu tofu saa makunsa Meiran Chimichurri-mausteseoksesta. Yhdistettynä kvinoaan ja tuoreisiin kasviksiin, tämä annos on täydellinen yhdistelmä rapeutta, pehmeyttä ja raikkautta!

  • Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 30 min
  • Helppo
  • 2 hlö

Ainekset:

1 pkt (270 g) tofua
1 tl Meira Chimichurri -mausteseosta
½ tl suolaa
1 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Kastike
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl limemehua
Lisäksi
2 dl kvinoaa
1 tl Meira Chimichurri -mausteseosta
½ tl suolaa
1 porkkana
1 avokado
½ kurkku
1 mieto punainen chili
½ rku korianteria
2 tl seesaminsiemeniä

Ohje:

  1. Kuivaa tofu huolella talouspaperilla voimakkaasti painellen. Leikkaa tofu pieniksi paloiksi. Laita tofupalat kulhoon ja mittaa päälle chimichurri-mausteseos, suola sekä maissitärkkelys. Sekoita hyvin.
  2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta keitetty kvinoa chimichurri-mausteseoksella ja suolalla.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
  4. Kuori porkkana ja suikaloi se. Halkaise avokado ja poista siemen. Irrota avokadon kuori lusikalla. Viipaloi avokado. Halkaise kurkku ja viipaloi se.
  5. Paista tofupalat rapeiksi pannulla välillä käännellen noin 5–10 minuutin ajan.
  6. Kokoa annos. Lisää kulhon pohjalle kvinoaa. Lisää päälle kasviksia ja paistettua tofua. Viimeistele kastikkeella, tuoreella korianterilla, viipaloidulla chilillä ja seesaminsiemenillä.