
Ras el hanout -hummus appelsiinilla ja hasselpähkinällä
Tämä täyteläinen hummus yhdistää samettisen kikhernepyreen, raikkaan appelsiinin ja paahdetut hasselpähkinät, tuoden makuihin syvyyttä Meiran Ras el hanout -mausteseoksella. Täydellinen dipattavaksi pitaleivän tai rapeiden kasvisten kanssa – tämä herkku vie sinut suoraan Marokon makumaailmaan.
- Aktiivinen: 10 min Passiivinen: 5 min
- Helppo
- 4 hlö
Ainekset:
1 dl | kuorimattomia hasselpähkinöitä |
1 tlk (380/230 g) | kikherneitä |
1 | valkosipulinkynsi |
1 | luomu appelsiini (kuori + ½ dl mehua) |
1 rkl | tahinia |
1 + ½ tl | Meira Ras el hanout -mausteseosta |
1 + 1 rkl | oliiviöljyä |
½ tl | suolaa |
Ohje:
- Hienonna hasselpähkinät karkeaksi muruksi veitsellä ja paahda kuivalla paistinpannulla ilman rasvaa.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Siirrä kikherneet tehosekoittimen kulhoon.
- Kuori ja paloittele valkosipuli. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehua ½ dl.
- Lisää valkosipuli, appelsiinin kuori ja mehu tehosekoittimen kulhoon. Mittaa päälle tahini, 1 tl ras el hanout -maustetta, 1 rkl oliiviöljyä ja suola. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Laita hummus kulhoon ja tee pintaan pyörre. Lisää päälle paahdetut pähkinät, 1 rkl oliiviöljyä ja ½ tl ras el hanout -maustetta. Tarjoa esimerkiksi pitaleivän ja kasvisten kanssa. Hummus säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.