Ras el hanout -hummus appelsiinilla ja hasselpähkinällä

Tämä täyteläinen hummus yhdistää samettisen kikhernepyreen, raikkaan appelsiinin ja paahdetut hasselpähkinät, tuoden makuihin syvyyttä Meiran Ras el hanout -mausteseoksella. Täydellinen dipattavaksi pitaleivän tai rapeiden kasvisten kanssa – tämä herkku vie sinut suoraan Marokon makumaailmaan.

  • Aktiivinen: 10 min Passiivinen: 5 min
  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

1 dl kuorimattomia hasselpähkinöitä
1 tlk (380/230 g) kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 luomu appelsiini (kuori + ½ dl mehua)
1 rkl tahinia
1 + ½ tl Meira Ras el hanout -mausteseosta
1 + 1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Ohje:

  1. Hienonna hasselpähkinät karkeaksi muruksi veitsellä ja paahda kuivalla paistinpannulla ilman rasvaa.
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet. Siirrä kikherneet tehosekoittimen kulhoon.
  3. Kuori ja paloittele valkosipuli. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehua ½ dl.
  4. Lisää valkosipuli, appelsiinin kuori ja mehu tehosekoittimen kulhoon. Mittaa päälle tahini, 1 tl ras el hanout -maustetta, 1 rkl oliiviöljyä ja suola. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  5. Laita hummus kulhoon ja tee pintaan pyörre. Lisää päälle paahdetut pähkinät, 1 rkl oliiviöljyä ja ½ tl ras el hanout -maustetta. Tarjoa esimerkiksi pitaleivän ja kasvisten kanssa. Hummus säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.