Lohihyytelö
Lohihyytelö sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa joulupöytään.
- Helppo
Ainekset:
| 250 g | savustettua lohta |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 2 dl | majoneesia |
| 8 kpl | Meira liivatelehteä |
| 1.5 dl | vettä |
| 0.5 dl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | Meira sitruunapippuria, ei lisättyä suolaa |
| Meira ruokasuolaa maun mukaan | |
| koristeeksi graavilohta ja sitruunanlohkoja ja tuoreita yrttejä |
Ohje:
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita keskenään savulohi, kermaviili ja majoneesi. Lisää kiehuvaan veteen sitruunanmehu ja rouhi myllystä sitruunapippuria joukkoon.
- Ota liivatteet kylmästä vedestä ja purista niitä ylimääräinen vesi pois. Lisää ne kuumaan sitruunaveteen ja sekoita.
- Kaada kuuma neste lohivaahtoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte muottiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli kylmässä.
- Kumoa tarjoiluvadille ja koristele oman mielesi mukaan. Tarjoile hyytelön kanssa vaikka saaristolaisleipää.