Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2020 joulukinkun aikoi hankkia 75% kotitalouksista. Joulun ruokaperinne onkin meille yksi tärkeimmistä, ellei tärkein, ruokaperinne. Vuonna 2020 tehdyssä Joulu on sun -tutkimuksessa selvisi, että itseasiassa jopa neljä viidestä vastaajasta piti jouluruokaa tärkeimpänä joulutunnelman luojana.

Kinkkua pidettiin tutkimuksessa merkityksellisimpänä joulutunnelman tuojana.Vaikka Suomessa perinteet ovat selkeästi kunniassa, tutkimusten mukaan vuonna 2018 jo 59% kyselytutkimukseen vastanneista toivoi joulupöytään vaihtelua. Tästä inspiroituneena syntyivät seuraavat jouluiset reseptit, joissa punaisena lankana toimii kahvi.

Katso reseptit alta!

 

Silkkinen linnunmaksapatee

Valmista tämä silkkinen linnunmaksapatee osaksi joulupöydän tarjoiluja. Kahvi antaa maksapateelle herkullisen makuvivahteen.

Kahvimarinoitu possu punajuuripyreellä

Vaikka suomalainen kuluttaja valitseekin yhä useammin kasvispohjaisen vaihtoehdon, on possullakin vielä paikkansa joulupöydissämme. Tässä reseptissä possu maustuu uudella tavalla, kun marinadissa hyödynnetään tummapaahtoista kahvia.

Jouluinen Affogato

Piparit, tortut, vihreät kuulat, käpykakku… kaikki kuuluvat joulupöytään, mutta joskus huomaa miettivänsä; voi kun näitä tulisi syötyä vain jouluaattona. Tästä heräsi ajatus hieman kevyemmälle jouluiselle jälkiruoalle. Miksei tuunaisi ihanan viettelevästä affogatosta kielen vievän jouluherkun? Valitsemalla reseptiin vegaanisen piparkakun, annos on kokonaan vegaaninen.