Hyvä kahvi avaa hyvän aamun

Hullun Poron hotellissa oli hyvä kesä. Heinä- ja elokuussa kotimaan matkailijat täyttivät hotellin ja syksyn ruska veti tunturiin uudet matkailijat.

Revontulet ovat aina kiehtoneet matkailijoita. Sesonki alkaa nykyisin aikaisemmin, jo syyskuussa, ja meillä voi nähdä tuplarevontulet, kun ne loimuavat sekä taivaalla että järven pinnassa.  Marras-joulukuu on kuitenkin revontulikauden varsinaista juhlaa, Timo Nieminen kuvailee.

Kahvi on meille äärimmäisen tärkeä, sillä se avaa päivän. Hotellin aamiaissalissa tarjoamme Kulta Katriinaa. Monet matkailijat pitävät perinteisestä paahdosta, ja sen rinnalle on otettu tumma paahto, tummemman kahvin ystäville. Kulta Katriina Tumma paahto on myös á la carte ravintolamme jälkiruokakahvi.

Erikoiskahveissa korostuu nopeus ja tehokkuus

Pohjoisen hotellissa liiketoiminnan sesonki on lyhyt, ja tulos tehdään muutamassa kuukaudessa. Tänä aikana kaiken pitää olla valmiina ja toimia äärimmäisen tehokkaasti.

Erikoiskahviksemme olemme valinneet Segafredo Espresso Casan, koneeseen ladattavina suodatinnappeina. Kahvi saadaan nopeasti, siististi, tehokkaasti ja ennen kaikkea kustannustehokkaasti. Meiran barista Lasse Vidman vierailee meillä vähintään kerran vuodessa, ja hänen kanssaan katsomme toimintaamme sopivia ratkaisuja. Yhteistyö on mielestäni sujunut erinomaisesti, Nieminen kiittää.

Hiihtomatkailijat rakastavat nokipannukahvia

Talvikausi on Lapissa huippusesonki. Levillä laskettelukausi avattiin jo 7.10. ja marraskuun suuri tapahtuma on alppihiihdon maailmancupin osakilpailu. Joulu on aivan erityinen kausi, jolloin Levi täyttyy matkailijoista ja mökkiläisistä.

 Täällä tunturissa ihmiset hakevat vastakohtia omaan arkeensa. Luonnon keskellä esimerkiksi nokipannukahvi on noussut erityiseen suosioon. Me tarjoilemme nokipannukahvia Tonttulan Elämyskylän revontulikodassa. Se keitetään Kulta Katriinan Perinteisestä pannujauhatuksesta, ja tulilla kahvi otetaan nostalgisesti suoraan kahvipakkauksesta. Kahvin tuoksussa rupatellaan ja viivähdetään, nautitaan makumuistoista, Timo Nieminen kuvailee.