Meiran tämän kevään mausteuutuudet tuovat avun samalla kertaa kahteen haasteeseen suomalaisten ruokailutottumuksissa: suolan vähentämiseen ja kalan lisäämiseen ruokavaliossa. Uudet Meira Kalamausteet Sitrus-Inkivääri ja Savuinen pippuri antavat kalaruuille herkullista makua ilman lisättyä suolaa tai arominvahventeita.

Liiallinen suolansaanti on yksi merkittävimpiä ongelmia suomalaisten ruokavaliossa. FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä aikuisesta saa ruokavaliostaan liikaa suolaa1. Kalan syönnissä on puolestaan lisäämisen varaa, sillä suomalaiset syövät sitä keskimäärin vain kerran viikossa, kun suositus on 2-3 annosta joka viikko 1,2.

 ‒ Terveellisiä elämäntapoja tukevat uutuutemme ovat tärkeä osa Meiran vastuullisuustyötä. Tarjoamme nyt entistä laajemman mausteseosten valikoiman ilman lisättyä suolaa, jotta kuluttajat voivat tehdä hyviä valintoja omassa ruokavaliossaan. Meille on tärkeää tehdä terveyttä edistävien ruokavalintojen tekeminen mahdollisimman helpoksi ihmisille, mausta tinkimättä, kertoo maustamistuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Juha Wathén Meiralta.

Kalaruokiin potkua aasialaisesta keittiöstä ja pippurisesta savun mausta

Kotimaisen kalan lisääminen lautaselle on paitsi terveysteko, myös hyvä valinta ympäristön kannalta. Keväällä kalasesongissa ovat kotimaiset hauki, ahven ja kuha3. Näistä miedon makuisista kaloista on helppo varioida erilaisia annoksia Meiran uusien kalamausteseosten avulla.

Meira Kalamauste Sitrus-inkiväärin makumaailma tarjoaa hurmaavan ruokamatkan Aasiaan: mausteseoksessa raikkaaseen sitruunaan on yhdistetty inkivääriä, kookosta ja valkosipulia. Meira Kalamauste Savuinen pippuri puolestaan antaa kalalle herkullisen ja lempeän savunmaun peittämättä raaka-aineen ominaismakua. Savustetun paprikan lisäksi makua mausteseoksessa luovat valkosipuli, mustapippuri, sipuli, cayennepippuri ja tilli.

Inspiroidu herkullisista kalaresepteistämme:

Maustekermassa haudutettu haukifilee
Mausteinen kuhaceviche avokado-tomaattisalaatin kera
Savulohibowl
Savuinen lohiteriyaki

Meira on Suomen tunnetuin maustemerkki

Meira osaa maustamisen. Mausteiden käyttöä koskevan tutkimuksen4 mukaan Meira on Suomen tunnetuin ja suosituin merkki mausteissa: Meiran maustemerkin tuntee 90 prosenttia vastanneista, ja 41 % prosenttia pitää sitä suosikkimaustemerkkinään. Kaikki Meiran mausteet on valmistettu aidoista luonnonmausteista, ja sen mausteseoksissa on valittavissa jo yli 20 vaihtoehtoa ilman lisättyä suolaa.

Kaikki Meira-mausteet lähtevät kauppojen hyllyille Meiran omalta maustetehtaalta Helsingin Vallilasta. Tuotteiden Avainlippu-merkki kertoo kotimaisesta työstä: vaikka mausteiden raaka-aineet kasvavatkin ympäri maailmaa, tehdään tuotekehityksen, laadunhallinnan ja pakkaamisen työvaiheet Suomessa vankalla osaamisella ja pitkällä kokemuksella.

Lähteet
1 THL FinRavinto 2017 -tutkimus
2 VRN Terveyttä ruoasta -suomalaiset ravitsemussuositukset 2014
3 Pro Kala -yhdistys, Pyydetyn kalan sesongit
4 Dagmar Brand health -tutkimus 10/2018, n=512

Lisätiedot:
Meira, tuoteryhmäpäällikkö Juha Wathén, p. 040 544 7791, [email protected]