Nämä vinkit löydät myös IGTV:stämme!

Suunnittele menu ja hyödynnä sesongissa olevat raaka-aineet

Grilliruoka valmistuu kätevästi – nappaa torilta tai marketista mukaan sadon raikkaat kasvikset ja mieti niiden kylkeen joku proteiini. Se voi olla esimerkiksi kalaa, lihaa tai kasvisproteiinia. Lisukkeena grilliruoan kanssa toimii kastike ja salaatti. Yksinkertaista ja herkullista!

Hanna Gullichsenin vinkki: Kokeile grillata kokonaisia purjosipuleita. Ne voi paahtaa grillissä kokonaisena, pinnan saa paahtaa kunnolla tummaksi, silloin sisältä löytyy herkullinen ja pehmeä sisus. Kaavi pehmeä sisus talteen, mausta se Meira hieno merisuolalla ja Luomu mustapippurirouheella. Lisää loraus etikkaa, oliiviöljyä ja sitruunaa. Näin saat helpon ja herkullisen lisukkeen!

Esivalmistele hyvin

Esivalmistelut kannattaa tehdä jo sisätiloissa ennen kuin siirtyy grillin ääreen. Ota lihat pois pakkauksista, mausta ruoat ja tikuta varrasruoat. Tee salaatit ja kastikkeet jo valmiiksi, kelmuta ne hyvin ja laita jääkaappiin odottamaan. Näin ne ehtivät maustua rauhassa ja ovat valmiina odottamassa, kun grilliruoat valmistuvat.

Mieti etukäteen, missä järjestyksessä grillaat mitäkin

Muistisääntö: Grillaa viimeisenä ne raaka-aineet, jotka valmistuvat nopeinten – usein se on liha tai kana. Grillaa kasvikset ensin, voit siirtää ne sitten grillin reunoille odottamaan.

Ota liha puoli tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön, sivele liha ohuelti rypsiöljyllä ja lisää ripaus Meira hieno merisuolaa lihan molemmin puolin. Säädä grilli kovalle lämmölle. Lihaa kannattaa käännellä tasaisin väliajoin, jotta liha pysyy tasaisen muotoisena ja kypsyy tasaisesti.

Mausta!

Lihoista grilliin sopii parhaiten edulliset ja rasvaiset ruhonosat, kuten naudan entrecôte tai porsaan kassler. Lihat kannattaa marinoida – valitse raaka-aineesta riippuen joko öljypohjainen tai maitopohjainen marinadi. Kokeile marinoida kananpoikaa piimässä tai turkkilaisessa jugurtissa, mausta omilla suosikkimausteillasi ja jätä yön yli jääkappiin marinoitumaan. Valuta ennen grillaamista.

Öljypohjaiset marinadit ovat monelle tutumpia. Kokeile sekoittaa Meiran Herkkudippipussi ja rypsiöljyä – saat kätevän ja herkullisen marinadin nopeasti. Kokeile myös hieroa Herkkudippijauhetta tai muita valitsemiasi mausteita lihan pintaan, näin saat kuivarubin, joka maustaa lihan ja tuo sille rapsakan pinnan.

Katso ohjeemme kuivarubeihin tästä.