Imelletty perunalaatikko
Imelletty perunalaatikko kuuluu perinteiseen joulupöytään. Mausta Meiran kanelilla ja valkopippurilla.
- Helppo
 - 8 annosta
 
Ainekset:
| 1 kg | perunoita (jauhoinen lajike) | 
| 2 rkl | vehnäjauhoja | 
| 2,5 dl | kevytmaitoa | 
| 1 rkl | voita | 
| 1 rkl | Meira jodioitua mineraalisuolaa | 
| 0,25 tl | Meira jauhettua kanelia | 
| 0,25 tl | Meira jauhettua valkopippuria | 
| 1 | muna | 
| 4 rkl | voita | 
Ohje:
- Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Jäähdytä noin 50-asteiseksi.
 - Ripottele perunasurvoksen päälle 1/2 rkl vehnäjauhoja ja anna imeltyä lämpimässä paikassa noin tunti. 50-asteinen uuni on hyvä imeltymispaikka. Lämpö ei saa nousta yli 75 asteen.
 - Sekoita loput jauhot perunasoseen joukkoon kahdessa erässä 1–2 tunnin välein.
 - Kun sose on löystynyt ja maistuu makealta, lisää joukkoon kiehautettu maito, voi, suola, mausteet ja muna. Soseen tulee olla löysän puuron kaltaista.
 - Kaada seos voideltuun noin 1 1/2 litran uunivuokaan. Paista 150 asteessa noin 2 tuntia.
 
Vinkki
- Jos jätät laatikosta munan pois, niin jätä vuokaan reilu kuohumisvara.