Suolaukseen käytetään yleensä karkeaa merisuolaa, mutta vaihtoehtoisesti voit käyttää myös hienoa merisuolaa. Suolattavaksi sopivat kiinteämaltoiset sienet, kuten rouskut, valmuskat, juurekkaat ja vahakkaat. Ennen käyttöönottoa suolasienet tulee huuhdella ja liottaa tai vaihtoehtoisesti nopeasti ryöpätä, jotta liika suola lähtee pois. Perinteisesti suolasienistä valmistetaan sienisalaattia. Monen mielestä paras sienisalaatti saadaan suolatuista rouskuista.

1. Keitä suolaliemi. Laita kattilaan 1 litra vettä ja 100 g karkeaa tai hienoa Meira merisuolaa.

2. Pane peratut ja paloitellut rouskut kylmään veteen (4–5 l / kilo sieniä).

3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 minuuttia, karva- ja kangasrouskuja n. 10 minuuttia. Haaparouskuihin ilmaantuvat vihertävät väriläiskät ovat normaali ilmiö.

4. Kaada sienet lävikköön ja huuhtele välittömästi runsaalla kylmällä vedellä. Valuta ja purista vesi pois. Jäähdytä kunnolla.

5. Paina sienet tiiviisti kerroksittain suolaliemen kanssa puhtaaseen lasi- tai muoviastiaan. Laita suolalientä niin, että sienet peittyvät kunnolla.

6. Laita tiivis kansi päälle ja säilytä kylmässä.

7. Käyttöön otettaessa liika suola poistetaan liottamalla sienet kylmässä vedessä, välillä vettä vaihtaen tai keittämällä niitä muutamia minuutteja ja huuhtelemalla hyvin kylmällä vedellä.