Vietnamilainen nuudelikulho nyhtökaurasta
Helppo nuudelikulho on monipuolinen ja kevyt ruoka, jolla saa kuitenkin vatsan täyteen. Erilaiset kasvikset ja kirpeä kastike tekevät kulhosta raikkaan kokonaisuuden. (ei sisällä pähkinää)
- 45 min
- Keskitaso
- 2 annosta
Ainekset:
| 2 rkl | soijaa |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 0.5 dl | vettä |
| puolikkaan | limen mehu |
| 1 | valkosipulinkynsi |
| kolmasosa | punainen chili |
| 180-200 g | ohuita riisinuudeleita |
| 1 | porkkana |
| neljäsosa | kurkku |
| 2 dl | pavunituja |
| 2-4 | oksaa korianteria |
| 2-4 | oksaa minttua |
| 2 | viipaletta limeä |
| 1 tl | Meira valkosipulijauhetta |
| 1 tl | Meira inkiväärijauhetta |
| 1 tl | Meira chilirouhetta, tulinen |
| 1 tl | Meira sipulijauhetta |
| 1 rkl | soijaa |
| 1 rkl | limemehua |
| 1 rkl | sokeria |
| öljyä | |
| 240 g | nyhtökauraa |
| Meira ruokasuolaa | |
| Meira mustapippuria, rouhittu |
Ohje:
- Tee ensin kastike. Kaada pieneen kattilaan soija, riisiviinietikka, sokeri, vesi sekä limemehu ja kiehauta nopeasti niin, että sokeri sulaa. Hienonna valkosipuli ja chili ja sekoita nesteeseen.
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja suikaloi porkkana ja kurkku.
- Kaada kaikki nyhtökauran mausteet pieneen kulhoon. Sekoita soija, limemehu ja sokeri. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä ja kuullota mausteita niin kauan kunnes ne alkavat tuoksua.
- Lisää joukkoon nyhtökaura ja paista hetki.
- Kaada päälle liemi ja keitä nopeasti kasaan.
- Kokoa kulhoon ensin nuudeleita ja päälle nyhtökauraa, kurkkua, porkkanaa, ituja, korianteria ja minttua.
- Tarjoile nuudelikulho kastikkeen kanssa.