Kermainen lohikeitto

Kaikkien rakastaman lohikeitto saa lisää syvyyttä makuun kalamausteella. Viimeistele keitto tuoreella tillillä ja nauti saaristolaisleivän kanssa.

  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

2 kpl sipulia
2 rkl voita
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
700 g perunaa (kiinteä)
1 rkl Meira kalamauste, ei lisättyä suolaa
1 tl suolaa
¼ tl Meira rouhittua mustapippuria
500 g lohifileetä
2 dl kuohukermaa
1 rku tilliä
saaristolaisleipää tarjoiluun

Ohje:

  1. Kuori sipulit ja suikaloi ne. Kuullota sipulia kattilassa voissa, kunnes se on pehmeää. Lisää vesi ja kalaliemikuutio. Kiehauta.
  2. Kuori ja paloittele perunat ja lisää keittoon. Mausta kalamausteella, suolalla ja pippurilla. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
  3. Poista lohesta nahka ja kuutio se. Lisää lohi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerma. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.
  4. Tarjoa keitto saaristolaisleivän kanssa.