
Kermainen lohikeitto
Kaikkien rakastaman lohikeitto saa lisää syvyyttä makuun kalamausteella. Viimeistele keitto tuoreella tillillä ja nauti saaristolaisleivän kanssa.
- Helppo
- 4 hlö
Ainekset:
2 kpl | sipulia |
2 rkl | voita |
1 l | vettä |
1 | kalaliemikuutio |
700 g | perunaa (kiinteä) |
1 rkl | Meira kalamauste, ei lisättyä suolaa |
1 tl | suolaa |
¼ tl | Meira rouhittua mustapippuria |
500 g | lohifileetä |
2 dl | kuohukermaa |
1 rku | tilliä |
saaristolaisleipää tarjoiluun |
Ohje:
- Kuori sipulit ja suikaloi ne. Kuullota sipulia kattilassa voissa, kunnes se on pehmeää. Lisää vesi ja kalaliemikuutio. Kiehauta.
- Kuori ja paloittele perunat ja lisää keittoon. Mausta kalamausteella, suolalla ja pippurilla. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- Poista lohesta nahka ja kuutio se. Lisää lohi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerma. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.
- Tarjoa keitto saaristolaisleivän kanssa.