Sinappilohi
Perinteisen joulupöydän herkullinen lohi maustuu Meira sinapilla, mustapippuri- ja valkopippurirouheella.
- Helppo
- 4-6 annosta
Ainekset:
| 1 kg | lohi- tai kirjolohifileetä |
| Meira hienoa merisuolaa | |
| Meira valkopippuria rouhittuna | |
| 1 | sitruuna |
| 1 dl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 100 g | smetanaa |
| 1 dl | Meiran sinappia |
| Meira mustapippurirouhetta | |
| 1 tl | perunajauhoja tai ohratärkkelystä |
| 1 rkl | korppujauhoja |
| 1 dl | kevyttä juustoraastetta |
Ohje:
- Aseta lohifilee voideltuun uunivuokaan. Mausta merisuolalla ja valkopippurilla. Pirskota päälle sitruunasta puristettu mehu. Anna maustua viileässä pari tuntia.
- Levitä kalan päälle hienonnettu ruohosipuli.
- Vatkaa kerma ja smetana pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää sinappi, mausteet ja tärkkelys. Kaada seos kalan päälle vuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhot ja juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
- Tarjoa perunoiden ja kasvisten kanssa.