Riisipaperikääryleet ja pähkinädippi
Vietnamilaisia riisipaperikääryleitä on hauska rullailla yhteisessä illanvietossa. Kata kaikki raaka-aineet, riisipaperit ja dippi pöytään ja yhteinen rullailusessio voi alkaa.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
| 4 | riisipaperia |
| 1 dl | ituja |
| 1 pss | lehtisalaattia lehdet irrotettuina |
| puolikas pnt | thai basilikaa |
| puolikas pnt | korianteria |
| 1 | porkkana suikaleina |
| 1 | kurkku suikaleina |
| 1 | avokado |
| 150 g | katkarapuja |
| 2 dl | Meira Cashew-pähkinöitä |
| 2 tl | Meira Valkosipulirouhetta |
| 3 rkl | hoisin-kastiketta |
| 3 rkl | limemehua |
| 0.5 dl | soijaa |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 1 tl | Meira Chilirouhetta (tulinen) |
| 0.5 tl | seesamiöljyä |
Ohje:
- Valmista ensin pähkinäkastike. Murskaa morttelissa cashew-pähkinät. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua.
- Kasta riisipaperit nopeasti kauttaaltaan veteen. Lado täytteitä keskelle pituussuuntaan. Rullaa paperi kerran täytteiden ympäri. Taita paperin sivut sisään päin ja jatka rullaamista tiukasti loppuun asti.
- Dippaa riisipaperikääryleet pähkinädippiin ja nauti. Voit käyttää kääryleiden sisällä myös pikkelöityjä kasviksia.