Rapea chimichurri-tofukulho
Kokeile raikasta ja herkullista tofukulhoa, jossa rapeaksi paistettu tofu saa makunsa Meiran Chimichurri-mausteseoksesta. Yhdistettynä kvinoaan ja tuoreisiin kasviksiin, tämä annos on täydellinen yhdistelmä rapeutta, pehmeyttä ja raikkautta!
- Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 30 min
- Helppo
- 2 hlö
Ainekset:
| 1 pkt (270 g) | tofua |
| 1 tl | Meira Chimichurri -mausteseosta |
| ½ tl | suolaa |
| 1 rkl | maissitärkkelystä tai perunajauhoja |
| 2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| 2 rkl | maapähkinävoita |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | vaahterasiirappia |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 1 rkl | limemehua |
| 2 dl | kvinoaa |
| 1 tl | Meira Chimichurri -mausteseosta |
| ½ tl | suolaa |
| 1 | porkkana |
| 1 | avokado |
| ½ | kurkku |
| 1 | mieto punainen chili |
| ½ rku | korianteria |
| 2 tl | seesaminsiemeniä |
Ohje:
- Kuivaa tofu huolella talouspaperilla voimakkaasti painellen. Leikkaa tofu pieniksi paloiksi. Laita tofupalat kulhoon ja mittaa päälle chimichurri-mausteseos, suola sekä maissitärkkelys. Sekoita hyvin.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta keitetty kvinoa chimichurri-mausteseoksella ja suolalla.
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
- Kuori porkkana ja suikaloi se. Halkaise avokado ja poista siemen. Irrota avokadon kuori lusikalla. Viipaloi avokado. Halkaise kurkku ja viipaloi se.
- Paista tofupalat rapeiksi pannulla välillä käännellen noin 5–10 minuutin ajan.
- Kokoa annos. Lisää kulhon pohjalle kvinoaa. Lisää päälle kasviksia ja paistettua tofua. Viimeistele kastikkeella, tuoreella korianterilla, viipaloidulla chilillä ja seesaminsiemenillä.